Агаси е полезен на Григор, защото знае какво е да си на върха

Андре Агаси е привлечен в щаба на Григор Димитров със задачата да помогне на най-добрия български тенисист да се справи с психологическите предизвикателства в Тура на АТР.

Това разкри личния треньор на хасковлията Дани Валверду. Димитров се представи колебливо през 2018 година и падна на 19-то място в световната ранглиста, а само преди 12 месеца спечели финалния турнир на АТР в Лондон и беше трети в света. Осемкратният шампион в турнирите от „Големия шлем“ Агаси официално е консултант на българина от края на миналия месец.

„Говорихме с Григор за нуждата да прибавим нещо към нашия отбор, което да му помогне да бъде по-постоянен в играта си и редовно да бъде на топ ниво. Проблемът с него, с неговата игра и персоналност, е да бъде солиден през цялото време. Работихме много върху това, но моята задача като тийм лидер е да търся и да намирам решения, които да му помагат да се развива.

London @ATPWorldTour pic.twitter.com/TozV6RNmGu
— Daniel Vallverdu (@danielvallverdu) November 15, 2018

Това значи той да не бъде по-добър само на определени турнири, но много по-често да разкрива потенциала в играта си“, коментира Валверду.

„Казах му: „Чувствам, че за да бъдеш на върха, се нуждаеш от някого. Познавам Андре от доста време, от периода, в който работих с Анди Мъри, а ти също го познаваш от юношеските си години. Така че, нека го помолим и да видим какво мисли той“. Всичко мина добре и всички в екипа сме много развълнувани, че Андре прие да ни помага“, допълни Валверду.

„Агаси дава много от опита си като менталност и психическа устойчивост. Той знае какво е необходимо на тенисиста, за да стигне до върха, какво трябва да прави на и извън корта. Андре имаше страхотна кариера и е напълно наясно кое е добро и кое не е във всички аспекти. Знаейки кое е неправилно, това ни дава възможност да работим в перспектива за избягване на грешките“, каза още специалистът.

 

Източник: Sportal.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *