Tribulus terrestris или Бабини зъби – българска билка, безценна за мъжете

Отдавна знаем, че българската природа е дарила на медицината някои от най-чудодейните билета на света. Растението Tribulus Terrestris или познато още като Бабини зъби, е една от тези всенародно признати билки, които днес са в основата на множество медикаменти. И българските мъже са истински късметлии, че могат да се възползват от безценните свойства на билето.

През 70-те години на миналия век наши учени доказаха, че екстрактът от Бабини зъби води до естествено увеличаване нивата на тестостерон чрез повишаване на нивата на друг хормон в кръвта – лутеинизиращ хормон (ЛХ). Но това действие е присъщо само на българският Tribulus Terrestris (Бабини зъби) – факт, който често е умишлено премълчаван от различни производители и търговци. Защото именно специфичните особености на нашия климат и релеф обуславят качеството и състава на растението.

Следват и редица чуждестранни проучвания в опити да се разгадае причините за благоприятното действие на билката върху мъжката полова мощ. Проведени са различни опити, но във всички случаи заключението е едно и също: „Екстрактът от Бабини зъби показва увеличение в нивата на тестостерон, вероятно заради съставката“бабини зъби“, състояща се в стимулиране на секрецията на андрогени.“ Специалистите са категорични, че би било направо абсурдно, ако имаш възможност да се възползваш от този природен дар и не го направиш.

Ето защо не е учудващо, че напоследък действието на това растение все по-често се споменава и описва в едни от най-големите мъжки списания. „Iron man magazine“, например, пише следното: „Може би един от най-добрите естествени стимулатори на тестостерон е билката Бабини зъби, която расте в България и някои други страни.“ Говорителят на Американската диетична асоциация Джим Уайт пък казва пред „Мen s fitness“: „Билката Бабини зъби е доказан помощник на мъжете, страдащи от полова слабост.“

Преждевременно семеизпразване, ниското либидо и андропаузата са може би най-големият бич за самочувствието на един мъж. Според Джонатан Райт, автор на книгата „Как да увеличите вашата жизненост и ефикасност – За мъжете над 40“, почти всички представители на силния пол в Америка (и не само), които наближават 40-тата си годишнина, се нуждаят от повече тестостерон, за да подобрят здравословното си състояние – от това на сърцето до оптимистичната нагласа към света и качеството на съня си… защото възрастта намалява нивата на хормоните при мъжете, точно както при жените в менопауза.

Вземи тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *