Люк Пери, звезда от „Бевърли Хилс, 90210“ и „Ривърдейл“, умира на 52-годишна възраст

Някои от нас го познават от знаменитото „Бевърли Хилс“, снимано в периода 1990 – 2000 година, други от нас за пръв път го срещат в ролята на Фред Андрюс от съвременния сериал „Ривърдейл“, но едно е сигурно – в негово лице светът губи един от малкото искрено добри и ценни хора, живеещи в наши дни!

През 90-те Люк Пери е една от най-известните телевизионни звезди на САЩ, играе Сърцеразбивача в сериала „Бевърли Хилс, 90210“. Преди няколко дни той претърпя инсулт и почина на възраст от 52 години.

Сериалът, който го превърна в звезда, беше феномен. През 90-те милиони зрители харесваха забавните истории на „Бевърли Хилс, 90210“ на групата тийнейджъри от предградията на Лос Анджелис. В продължение на седем години Люк Пери въплъщаваше сина на милионера Дилън МакКей – мрачен и непроницаем, с което стана идол на цяло едно поколение.

През изминалата седмица актьорът претърпя масивен инсулт и оттогава е хоспитализиран. Сега агентът му потвърди, че Пери не е дошъл в съзнание след удара и в крайна сметка е умрял от последствията.

Ударът на актьора през миналия четвъртък също засенчи съобщението за римейка на „Бевърли Хилс, 90210“. За разлика от много от бившите му колеги, Пери така или иначе нямаше да играе в новото издание.

Междувременно Пери играе и в други продукции. Той се появява във филма „Петият елемент“ заедно с Мила Йовович и Брус Уилис. И дори след като продукцията приключва през 2000 г., Пери остава активен като актьор и продуцент.

Серийната звезда напоследък бе заета със заснемането на следващите епизоди на „Ривърдейл, тийнейджърска драма, базирана на поредица от комикси. Пери играеше Фред Андрюс, бащата на един от главните герои – Арчи Андрюс.

Според данни на TMZ в последните си мигове актьорът е бил с най-близките си. „Семейството благодари на подкрепата и молитвите, които Люк получи от цял свят, и моли за малко лично пространство по време на най-голямата скръб“.

 

Материалите за статията са от немски онлайн източници.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *