6 полезни алтернативи на захарта, които задължително трябва да имате в хладилника си!

Живот без Нутела? Някои от нас дори не могат да си представят такъв! Но какво прави този течен шоколад толкова вреден? Повечето от нас с удоволствие биха се оттървали от всякаква захар. Тя е най-големият враг в храната и се крие почти навсякъде. Проблемът е, че рядко се предлагат алтернативи без захар в супермаркета. Тя е просто навсякъде! Рафтът с конфитюри може да бъде толкова голям, че да търсим един без захар би могло да отнеме часове. Затова ние претърсихме интернет и открихме 6 алтернативи, които всеки може лесно да включи в кулинарния си живот. Без захар, разбира се!

1. Протеинов крем от лешници

Най-вече бяхме доволни от откритието на този лешников крем! Защото един живот би бил, честно казано, немислим без Нутела. Лешниковият крем на Queenella е без захар и осигурява над средния протеин. 21,5 грама на 100 грама, за да бъдем точни. На домашни вафли в събота сутрин би било просто божествено!

2. Шоколадово барче с черен шоколад

Закуски със захар се предлагат в супермаркета без край. Марс, Туикс, Баунти, Сникърс са едва няколко от всичките ни шоколадови фаворити. Отново ще бъдете оставени да търсите алтернатива от асортимента без захар, но все пак шоколад. Който знае, че редовно се нуждае от лека закуска под формата на шоколад, е добре оборудван с шоколадовото барче Никс, направено от шоколад и лешник! Между другото, те също са на разположение с млечен шоколад, тъмен шоколад и млечен шоколад с лешник!

3. Най-добрата алтернатива на захарта

Ако искате да се справите без рафинирана захар, но все пак обичате да печете сладкиши, трябва да си купите Sugar Zero. Алтернативният на захарта еритритол има 70% от подслаждащата сила на захарта и е идеален за печене. Той е малко по-фин и слабо разтворим. Перфектна алтернатива, тъй като тялото може да го отделя почти напълно непроменено.

4. Шоколад без захар

В търсене на най-вкусния шоколад без захар, попаднахме на тези блокчета на Xucker. Шоколадът от Xucker се предлага като пълномаслен шоколад, горчиво, ягодово кисело мляко, какаови бисквити, кокосови стърготини, пълномаслено мляко и тъмен шоколад. Звучи като мечта! А за около 12 лева получавате 5 такива блокчета шоколад. Добра сделка!

5. Конфитюри без захар

Така, а сега се дръжте здраво! Тези конфитюри без захар от Geodi се предлагат в четири опаковки и с аромати ягода, портокал, кайсия и череша! Те имат 60% по-малко захар от обикновения мармалад. Защо не 100%? Тъй като фруктозата не може да се филтрира. Но ние по-скоро бихме грабнали конфитюр с фруктоза и стевия, вместо да използваме почти чиста захар на сандвича за закуска!

6. Nakd барчета за следобедна закуска

Тези блокчета шоколад се намират навсякъде в Холандия и са прекрасни! Веган, без добавена захар и само натурални съставки: здравословна закуска, която е намерила своето място в чекмеджето на бюрото. Ще си оближете пръстите!

 

Статията е на немското електронно списание Жолие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *