Тези 4 храни могат да повлияят изключително негативно на кожата ви!

Нашата кожа е известна като огледалото на душата и тялото ни и сравнително бързо успява да издаде как действително се чувстваме. Пъпки, тъмни кръгове под очите или подпухналост: ако не сме добре, кожата ни го излъчва и навън. Ето защо нашата диета може да окаже огромно въздействие върху най-големия ни орган и дори да предизвика проблеми с кожата, докато продължаваме да консумираме тези конкретни четири храни в големи количества. Кои са тези храни…ще научите тук:

1. Глутен

Продуктите от пшеница са включени в ежедневния хранителен режим на много хора, поради което пълното отказване от макаронени изделия, хляб и т.н. е трудна работа. Но който успява напълно да се откаже от пшеницата или поне да намали консумацията й, ще направи на кожата си изключително голяма услуга. Защото е ясно, че високото съдържание на глутен в пшеничните храни може да доведе до кожни дефекти в Т-зоната чрез запушване на порите, а освен това се натрупва мазнина в коремната област. Между другото: някои хора реагират на глутен особено силно и развиват дори нетолерантност. Тук симптомите като коремна болка, повръщане и главоболие не трябва да се пренебрегват. В такива случаи трябва по-скоро да проверите за непоносимост към глутен, ако искате да бъдете напълно сигурни.

2. Захар

Захарта е не само отрова за зъбите ни, но и за кожата ни, когато консумацията й надвиши нормалните нива. Първите признаци се забелязват бързо: бледа кожа, тъмни кръгове и постоянна умора – те се причиняват от кристалите на бялата захар, съдържащи се в много храни и особено в сладкишите. Много по-добре за вашата кожа е да се въздържате напълно от захарта, защото това засяга бактериите на храносмилателния ви тракт изключително негативно, но това може да бъде доста трудно в дългосрочен план. Затова ако предпочетете да използвате естествени подсладители като фруктоза или мед, кожата ви ще ви благодари.

3. Мляко

Чудите се защо имате пъпки по брадичката, тъмни кръгове под очите или пък лицето ви е подпухнало? Виновник може да бъде вашата консумация на мляко! С напредване на възрастта тялото ни все по-трудно успява да преработи лактозата, съдържаща се в млякото. Млечните продукти също могат да повлияят на нашата имунна система и на хормоналните нива, което от своя страна води до това, кожата ни да става по-податлива на възпаления. Който пък освен това се оплаква от силна болка в корема след консумацията на млечни продукти, определено трябва да бъде изследван за непоносимост към лактоза и доколкото може да избягва консумацията на мляко. Само така тези симптоми биха могли да изчезнат завинаги и вашата кожа да бъде спасена!

4. Алкохол

Прекомерната консумация на алкохол не само осигурява неприятния махмурлук на следващата сутрин, освен това кожата ни страда неимоверно след партито. Тъмните кръгове, подпухналостта, разширените пори: всичко това прави лицето ни да изглежда с няколко години по-старо, както и да придобие нездравословен нюанс. Виновникът е главно дехидратацията, причинена от алкохола в телата ни. А ние само топло можем да препоръчаме консумацията на алкохол да бъде сведена до минимум заради вашето здраве!

Статията в оригинал на https://www.jolie.de/beauty/lebensmittel-schlecht-fuer-die-haut.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *