Тези 7 грешки при гримирането автоматично ни правят да изглеждаме по-стари!

На първо място, ние определено обичаме грима и се радваме, че можем да разкрасим лицето си с коректор, спирала и червило. Но твърде много грим може да направи тъкмо обратното и да ни накара да изглеждаме по-възрастни, без наистина да го искаме. Разбира се, ние бихме искали да избегнем подобна грешка при гримирането, ето затова ви показваме тези седем съвета, които е добре да запомните.

 

  1. Тъмни червила на малки устни

Тъмните цветове като кафяво, тъмночервено или цвят слива изглеждат секси и модерни. Въпреки това, жените с малки устни трябва да се въздържат от използването на тъмни цветове червила, тъй като чрез тях устните изглеждат още по-тънки визуално. Освен това тенът на лицето ви може да изглежда по-блед и нездравословен заради тях, така че бихме могли да кажем само едно: стойте далеч!

  1. Грим върху твърде суха кожа

Сухата кожа сама по себе си е достатъчно дразнеща, но ако нанасяте грим върху тези сухи зони, ще си устроите едно истинско забавление! Чрез него кожата ви би могла да изглежда уморена, сбръчкана и неподдържана и да ви накара да изгледате пет години по-възрастни, отколкото в действителност сте! Така че, преди да нанесете грим, не забравяйте да използвате овлажняващ дневен крем.

  1.  Твърде тъмен молив за устни

През 90-те години тъмните устни бяха стилен почерк на дамите – но през 2019 г. определено трябва да избягвате този стил, ако не искате да изглеждате като възрастна жена. Така че при оформянето на устните задължително се уверете, че моливът ви за устни е същият тон като червилото ви, за да няма неприятни изцепки!

 

  1. Твърде много фон дьо тен

Една добра основа може да направи лицето ни по-свежо и по-спокойно; въпреки това, трябва да внимаваме да не нанасяме твърде много слоеве, защото в такъв случай бихме могли да постигнем тъкмо обратния ефект. Твърде многото основа може да се впие в порите и бръчиците ни, което автоматично ни кара да изглеждаме по-стари, тъй като мимиките на лицето ни ще бъдат по-ясно изразени.  Ето и мотото, което важи тук: Понякога по-малкото е повече!

 

  1. Твърде много пудра

Пудрата се използва, за да матира Т-зоната на лицето и да предотврати лъскавите петна по брадичката, челото и носа. Твърде много пудра обаче изглежда неестествено и е възможно дори да измами околните, като прибави още няколко години към нашата възраст. Нашият съвет: избягвайте безцветните пудри и вместо това прибягвайте до продукти, които притежават Glow ефект. Така ще изглеждате много по-свежи и естествени!

 

  1. Прекалено много коректор под очите

Коректорът се явява нашият спасител, когато сме в беда! Особено когато изглеждаме така, сякаш не сме спали три дни, а единствено предната вечер сме си легнали малко по-късно от обикновено. Но дори и при нанасянето на коректора бихте могли да направите грешка! Твърде много крем под очите, които не са подчертани добре, би могъл да се утаи във фини бръчки и да ви причини недотам красив вид. Затова непременно внимавайте да нанасяте коректора под очите си във формата на обърнат триъгълник, като след това го туширате с четка или с гъба за грим.

 

  1. Грешен цвят руж

Ружът трябва да помогне на лицето ни да има повече блясък и да направи кожата на лицето ни по-свежа и по-млада. Дотук добре. Но прекалено яркият оттенък може да създаде точно обратното впечатление и да ни накара да изглеждаме така, сякаш скоро бихме искали да постъпим като клоун в цирка. Следователно светлите типове кожа трябва да прибягват до деликатни розови тонове, докато по-тъмните типове кожа трябва да изберат руж цвят кайсия.

 

Ако спазвате тези лесни съвети, трудно нещо би могло да се обърка във външния ви вид! Успех!


Статията в оригинал на https://www.jolie.de/beauty/make-up-fehler-die-aelter-machen.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *