С тези 3 стъпки порите ви ще бъдат видимо усъвършенствани

Размерът на порите ни е генетично определен. Някои лица изглеждат безупречно и нямат пори, докато при други порите са изключително видими. Но тези, които се оплакват от големи пори, не трябва да живеят с тях завинаги! Заради възрастта и натрупването на себума порите се разширяват все повече. Ако чрез разширените пори кожата ви е загубила естествения си блясък, вие можете лесно да поправите това чрез тази ежедневна грижа!

В САЩ и Азия големият страх от видими пори се нарича „Порексия“. За съжаление обаче ние се нуждаем от порите си. Те се грижат за това, себумът да се изолира и ни предпазват от бактерии и влияния на околната среда.

 

Ето защо порите ви биха могли да бъдат разширени

Мазната кожа проявява склонност към големи пори. Тя може да бъде придружена от хормонална промяна, като например след прекратяване на някое хапче. Дори UV лъчи или нездравословен начин на живот с много никотин, стрес и алкохол подстрекават големите пори. Ако всички тези неща в живота ви са ограничени, можете да използвате тези грижи, за да намалите значително порите си.

 

  1. Пийлинг

Когато мъртвите кожни клетки се натрупат по кожата, те могат да запушат порите и да ги накарат да изглеждат още по-големи. Пийлингът премахва мъртвата кожа и почиства порите. Ако сте предразположени към пъпки, трябва да използвате скраб, който съдържа бета-хидрокси киселина. Този пилинг от Caudalie би бил идеален за вас. Премахва маслото (себума) и мъртвите кожни клетки.

 

  1. Отстранете себума

Лечебната глина и продуктите с активен въглен действат като магнити, за да изтеглят замърсители, бактерии и себум от порите. Ежедневното прилагане на продукти за почистване на порите като Avéne Cleanance Cleansing Gel и маска от лечебна глина имат почистващ и охлаждащ ефект, освен това редуцират порите.

 

  1. Попълнете количествата колаген

Колагенът укрепва стените на порите и ги прави по-малки. Крем с колаген може да осигури незабавно облекчение по отношение на този проблем. Дори лекарството Ретинол под формата на крем с ретинол би могло да осигури стабилност на клетките.

 

Ето защо трябва да държим ръцете си далеч от минимизатора на порите

В дрогериите отново и отново се натъкваме на минимизатори на порите. Те обещават да свият порите. Това и правят, но във всеки случай е само визуално. Полимерите, които те съдържат, се просмукват през порите, предотвратявайки достъпа на светлината през малките „дупки“ в кожата.

 

Редовно посещавайте козметик

Ако страдате от разширени пори или черни точки, трябва поне веднъж месечно да ги почиствате. Да, болезнено е и след това можем да напуснем къщата само със слънчеви очила и маска на лицето, но въпреки това! Редовното почистване гарантира, че порите се свиват. А това все пак е нашата голяма цел!

 

Статията в оригинал на: https://www.jolie.de/beauty/mit-diesen-3-schritten-verfeinerst-du-deine-poren-sichtbar.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *