Риана разработва собствена колекция за LVMH

Певицата Риана ще реализира собствена колекция заедно с луксозната модна компания LVMH (Moët Hennessy – Louis Vuitton). В края на месеца марката „Fenty“ ще се появи за пръв път в Париж. Името? Не е съвпадение. Феновете на Риана ще се досетят веднага: пълното й име е Robyn Rihanna Fenty.

 

Облекло, аксесоари, обувки, слънчеви очила и бижута ще бъдат на разположение във Fenty.

„Проектирането на такава линия с LVMH е един невероятно специален момент за нас. Г-н Арно ми даде уникалната възможност да създам луксозна модна къща без граници на творческото изразяване – каза Риана в изявление, отнасящо се до председателя и изпълнителен директор на LVMH, Бернар Арно. – Не мога да си представя по-добър партньор, както творчески, така и търговски, и съм готова да покажа на света това, което създадохме заедно“.

 

Ето защо модната марка на Риана е крайъгълен камък за луксозната модна къща

Fenty е първата модна марка, която LVMH стартира от създаването на Christian Lacroix през 1987 година.

„Всички познават Риана като прекрасна певица, но чрез партньорството ни с Fenty Beauty, срещнах истински предприемач, истински главен изпълнителен директор и велик шеф. Разбира се, тя напълно принадлежи към LVMH“ –  Арно.

„За да подкрепим Риана при основаването на Fenty, ние изградихме талантлив и мултикултурен екип, подкрепен от ресурсите на групата, и се гордея, че LVMH ръководи компанията и си пожелавам, че от всичко това ще излезе нещо наистина успешно“ – добавя Арно.

 

Тук „се подвизава“ новата марка на Риана

Седалището на Fenty се намира в сградата на LVMH Fashion Group, където са разположени по-малките модни марки на конгломерата, включително Celine, Givenchy и Loewe, под ръководството на Сидни Толедано.

 

Кога колекцията на Риана ще бъде на разположение?

На 22 май марката ще бъде представена в Париж, обявява индустриалната услуга „Business of Fashion“.

 

Дали Риана инвестира в марката си?

Риана не инвестира пари в марката си „Fenty“, но славата й е отвъд всичко, което можем да си представим. Със своето време и своите 70 милиона последователи в Instagram тя би допринесла печалба на LVHM на стойност 30 милиона евро. Е, ако това не предрича огромен успех!

 

Логото на Fenty

Логото се появява в акаунта на Риана в Инстаграм на обикновен син фон с бели букви. Чудесен външен вид а ла LVMH. За глобална корпорация от такъв ранг не е обичайно да предприема колаборация с артист, но в близкото минало Риана така или иначе се доказа като подходяща за бизнес партньор, така че стискаме палици!

 

Успехът на Риана в козметичната индустрия

 

Линията Fenty Beauty на Rihanna, лансирана в партньорство с козметичния инкубатор LVMH Kendo, спечели 500 милиона евро през първата година, силно подчертавайки силата на певицата.

 

Статията в оригинал на: https://www.jolie.de/stars/rihanna-designt-eigene-kollektion-fuer-lvmh-198363.html.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *