5 смислени аргумента защо да гласуваме!

От 23 до 26 май гражданите на Европейския съюз ще бъдат призовани за девети път, за да гласуват за Европейски парламент. Но много хора смятат, че изборът е загуба на време. Защо това твърдение е напълно безсмислено и колко важно е точно този път да гласуваме, ние обобщихме тук в пет ясни аргумента!

 

  1. Защото иначе нищо няма да се промени

Не сте доволни от настоящата политическа ситуация и смятате, че нещо трябва да се промени? Тогава е ваше задължение да вземете електоралната карта и да отидете до най-близкото училище, за да пуснете гласа си!

 

  1. Защото Wahl-O-Mat го прави изключително лесно за вас

Извинението ви е: „Не знам за кого да гласувам“? Това е лъжа! Wahl-O-Mat го прави по-лесно от всякога. Отговорете съвестно на 40-те въпроса, изберете партиите, които бихте искали да проучите и сравните и ще имате процентни предложения за това, коя партийна програма отговаря на вашето мнение.

 

  1. Защото всеки глас за разумна партия е +1 за някое право

Те никнат като гъби от земята и се опитват да изразят мнението си, използвайки острата неудовлетвореност на хората. Преди всичко, чрез своите политики за борба с бежанците и анти-европейските програми, те събарят всеки социален проект в калта и се опитват да наложат „чиста Германия“ без новодошлите.

 

  1. Защото по-късно има право да се оплаква само този, който всъщност е отишъл да гласува

Всички ги познаваме: хората, които не излизат на изборите, защото мислят, че гласът им не се променя и въпреки това по-късно се ядосват, че нищо не се е променило. Не бъдете от тези хора, използвайте гласа си!

 

  1. Защото става въпрос не само за вашето бъдеще, но и за това на вашите деца и внуци

Ако сега не се промени нищо по отношение на политиката за опазване на околната среда и опазването на климата, нашият свят няма да трае много по-дълго, отколкото е сега. Морето ще продължи да се затопля, ще се издига и ще потопи ниско разположените участъци на земята завинаги. Искахте да пътувате до Малдивите през следващите няколко години? Ако не гласувате, можете да забравите за тези планове. И дори ако островът на мечтите все още не е наводнен, ще има все по-малко цветни плуващи риби, които се виждат по време на гмуркане, вместо това пред очилата ви ще плуват пластмасови боклуци и кутии. Затова най-разумното, което можете да направите, е да насочите гласа си към природата и нейното запазване!

 

Един глас отнема толкова малко енергия и време, а може да значи толкова много! Използвайте гласа си по предназначение!

Статията в оригинал на: https://www.jolie.de/leben/unschlagbare-gruende-um-waehlen-zu-gehen-198381.html.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *