Отслабване с 10 килограма за 14 дни: това обещава диетата на Тонон!

Има диети колкото песъчинки край морето. Много от тях обещават висока загуба на тегло за няколко седмици. Те вероятно действат, но пък йо-йо ефектът след това настъпва по-бързо, отколкото можем да изречем думата „йо-йо“! Но сега попаднахме на нова диета, наречена диета Thonon. Тя обещава успех в отслабването от порядъка на десет килограма в рамките на две седмици. Какво е важно в диетата на Тонон и дали наистина можете да загубите толкова много от теглото си, ще научите тук.

Това е диетата на Тонон
Максималната 14-дневна диета е родена в болницата Тонон-ле-Бен на Женевското езеро. Диетата не трябва да се извършва за повече от 14 дни при никакви обстоятелства! Ако не сте достигнали целта си за загуба на тегло след две седмици, трябва да започнете отново след фазата на стабилизиране. Тя се изчислява така – един килограм по-малко за седмица. Но повече за това по-късно!

Така ще отслабнеш чрез диетата на Тонон
Подобно на кетогенната диета, и тук въглехидратите са абсолютно забранени. За достатъчно енергия през деня на преден план излизат мазнините и протеините. По принцип при кето-диетата няма значение дали ядете здравословни или „нездравословни“ мазнини. Важно е да се въздържате напълно от въглехидрати. На ден могат да се консумират максимум 20 грама. Само така най-бързо ще успеете да отслабнете!

Планът за хранене на диетата Тонон
При диетата Тонон трябва да се придържате към план за хранене, който се състои от закуска, обяд и вечеря, за да отслабнете. Чрез тези три хранения ще поемате по 600-800 калории на ден за тези две седмици, в които изпълнявате диетата. Високопротеиновата храна е с ниско съдържание на калории. Наред с другите неща, в чинията присъстват месо, риба и яйца.

Седмичен план за намаляване на теглото: 

Ден 1
Закуска: неподсладено кафе или чай

Обяд: 2 варени яйца и непосолен спанак

Вечеря: 1 голяма пържола на скара със салата и целина

Ден 2
Закуска: неподсладено кафе или чай

Обяд: пържола със салата, домати; някакви плодове

Вечеря: варена шунка

Ден 3
Закуска: неподсладено кафе или чай и една филия пълнозърнест хляб

Обяд: твърдо сварено яйце със сурови или варени моркови и парче сирене

Вечеря: шунка и салата

Ден 4
Закуска: неподсладено кафе или чай и една филия пълнозърнест хляб

Обяд: твърдо сварено яйце със сурови или варени моркови и парче сирене

Вечеря: плодове и кофичка кисело мляко

Ден 5
Закуска: настъргани моркови и черно кафе или чай

Обяд: риба в бульон и два домата

Вечеря: 2 варени яйца със сурови или варени моркови

Ден 6
Закуска: неподсладено кафе или чай и филия пълнозърнест хляб

Обяд: печено пиле

Вечеря: 2 варени яйца със сурови или варени моркови

Ден 7
Закуска: кафе, чай или билков чай с лимон

Обяд: Голяма пържола; плодове

Вечеря: яжте умерено любимото си ястие и се въздържайте от алкохол

След изтичането на тези седем дни започнете отначало и направете още един рунд по тази схема.

Диетата Тонон е подходяща и за вегетарианци!
Дори вегетарианците могат да започнат диетата Тонон и да загубят тегло. В този случай пържолата просто трябва да се замени с някаква алтернатива без месо като вегетариански кюфтета, авокадо, вегетариански колбаси или вегетариански пържоли.

Изключително важно в диетата на Тонон: фазата на стабилизиране
За да имате успех, при всички положения трябва да имате и фаза на стабилизация. Тази фаза продължава по една седмица на килограм. През тези седмици можете да приемате 1200 до 1500 калории. Тук ще намерите повече информация за фазата на стабилизация –http://thonondiet.com/thonondiet-stabilization-diet.

Впечатления от диетата Тонон
Линда направи вегетарианския експеримент и успя да се пребори с 14-дневния план за хранене. Резултатът: загуби цели 5 кг за 14 дни! Единственият недостатък: на третия ден не се чувстваше добре и трябваше да повърне. Също така през първите няколко дни гладът е изключително голям, но по-късно през седмицата се свиква с него.

Тренировки по време на диетата Тонон
Ако се чувствате добре и мотивирани, сте добре дошли и да поспортувате. Но бъдете внимателни. Нерядко в такива случаи се появяват проблеми с кръвното и се случват аварии. По-добре си спестете ходенето до фитнеса през тези две седмици, вместо това опитайте по-леки упражнения със собствено тегло у дома.

Статията в оригинал на: https://www.jolie.de/trends/die-thonon-diaet-verspricht-10-kilo-14-tagen-198435.html.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *