3 причини защо сутрешният секс е добър за вас!

Много двойки обичат да започват сутринта си с любовна игра. Също и учените са твърдо убедени, че сутрешният секс има положителен ефект върху нашето здраве. Ако това не е достатъчно за вас като поразителен аргумент, тези положителни факти за сутрешния секс със сигурност ще ви убедят. Да започваме!

 

1) Сутрешният секс е здраве

Проучване на университета в Индиана потвърждава твърдението черно на бяло: сутрешният секс е здравословен и ни помага особено добре в това, да редуцираме хормоните на стреса в тялото. Хормонът окситоцин се освобождава по-често – чрез това директно успяваме да отпочинем, а имунната ни система се засилва. Друг положителен аспект: косата и ноктите ни също започват да се отличаваш с все по-здрава структура.

 

2) Сутрешният секс изгаря голямо количество калории

Да тичате всяка сутрин около блока? С удоволствие можете да си спестите това усилия и вместо това да инвестирате в допълнителен кръг сутрешен секс – защото по време на правенето на любов в ранните часове вие изразходвате абсолютно същия брой калории като при нормален джогинг. И най-хубавото от това: можете да останете в леглото още по-дълго!

 

3) Сутрешният секс пасва на нивото на тестостерона на мъжа

Друга причина за сутрешния секс: нивото на тестостерона на мъжа е с 25% по-високо в ранната сутрин, отколкото през нощта. Това от своя страна означава, че страстта към секса при мъжете е значително по-голяма през ранните часове на деня. Освен това, скоро след събуждането си, човек е отпочинал и пълен с енергия, което улеснява мъжа и му позволява да издържи по-дълго при любовната игра. В допълнение пък, който има желание, може да вземе вибриращ пръстен в леглото, с което да превърне секса в едно необикновено преживяване.

 

Статията в оригинал на: https://www.jolie.de/sex/3-gruende-wieso-sex-am-morgen-gut-fuer-euch-ist-198033.html.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *