Само 6 стъпки към един устойчив начин на живот: толкова лесно, колкото и звучи!

От пазаруването до рутината, свързана с красотата – всяка една стъпка би могла да бъде оптимизирана устойчиво. Трябва да започнем колкото се може по-рано да намалим консумацията си и да живеем по по-екологичен начин. Тук ще ви издадем как да подобрявате света всеки ден с помощта на следните 6 стъпки!

Без найлонови торбички за всеки отделен сорт зеленчуци или плодове и по-малко боклук – за съжаление, все още много хора биват възпирани от устойчивия начин на живот. Така или иначе не се променя много, когато се фокусираме върху други неща и се оттърваваме от боклука, ъ, извинете, пластмасата. Заради това тук ви изборяваме екологични алтернативи, които лесно можете да включите в ежедневието си!

 

  1. Пазарска чанта

Отивате да пазарувате спонтанно и не сте си приготвили торба? В такъв случай директно посягате към пространството под касите и за секунди бива купена поредната пластмасова торбичка, струваща ви поне 30 стотинки. Това трябва да се прекрати сега! Осигурете си такава пазарна чанта, която можете да носите по всяко едно време. По този начин вие не само че ще спестите пари в дългосрочен план, но и ще спасите света от масовото изобилие от пластмасови отпадъци!

  1. Отстраняване на грим с памучни тампони

Всяка вечер премахвате грима си с памучни тампони? Освен че пакетчето в дрогерията струва около 1,60, то бързо привършва и се озовава отново в кошчето. Затова би било изключително разумно, ако вместо памучни тампони си купите тампони за премахване на грим, които се измиват след ползване и можете да използвате отново. Инвестицията си заслужава!

 

  1. Дарявайте дрехи

Точно сте изчистили гардероба си от старите дрехи и не знаете къде да се денете с всичката тази планина от дрехи, стари комплекти за легло и хавлии? Тогава трябва да се погрижите да дарите това, от което вече не се нуждаете, на тези, които се нуждаят от вашата помощ! Просто проверете в интернет къде се намира най-близкият магазин, в който приемат стари дрехи. Сигурни сме, че ще доставите огромна радост на тези, които ги получат!

 

  1. Рециклиране на опаковките

Стъклените отпадъци отново са се насъбрали и вие просто искате да ги отнесете до най-близкия контейнер? Какво ще кажете за малко рециклиране? Прелейте праха за пране или пък млякото! Със сигурност има много неща, които могат да бъдат поставени в стъклени чаши. И така, стъпка по стъпка, ще успеете да се оттървете от всичките пластмасови отпадъци!

 

  1. Преправяйте дрехите си

Ципът на любимите ви дънки е скъсан и сега ще трябва да се разделите с тях с натежало сърце? В никакъв случай! Вместо директно да купувате нов чифт панталони, защо просто не инвестирате в нов цип?

 

  1. Хранене

Тенденцията към вегетарианството продължава да нараства. За много от нас намаляването на консумацията на месо не е предизвикателство. За съжаление, ние консумираме твърде много месо всеки ден, което не ни прави добро – на нас, както и на околната среда. Германското дружество за хранене (DGE) препоръчва седмична консумация от около 300 до максимум 600 грама месо. Ако превишаваме това количество, това ще доведе до заплахи за горите, климатични газове и недостиг на вода. Освен това вегетарианството има добър страничен ефект и за нас – тези, които не ядат месо, плащат значително по-малко за храна!

Статията в оригинал на: https://www.jolie.de/leben/nachhaltigkeit-so-funktionierts-198999.html.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *