Климактериум? Има решение за удължаване на естествената младост на организма.

Климактериумът е естествен период от живота на всяка жена. Това е преходен етап, свързващ плодоносната възраст с неизбежната старост. Продължителността му е индивидуална, но обикновено надхвърля десет години.

Климактериумът протича в три фази.

Предменопаузата е фаза, през която яйчниковата дейност постепенно намалява. Първоначално, през втората половина на менструалния цикъл, количеството на един от яйчниковите хормони — прогестерон — е недостатъчно. По-късно спира и отделянето на годна за оплождане яйцеклетка. През целия цикъл се отделя само един вид яйчникови хормони — естрогени.

Проблемите, възникващи пред жената през тази фаза от климактериума, са свързани главно с нарушения в менструалния цикъл. Отделянето от яйчниците само на естрогени предизвиква силно и неправилно разрастване на маточната лигавица (ендометриум). Най-често след забавяне на очакваната менструация настъпва обилно и продължително маточно кръвотечение. Това са т.нар. неправилни маточни кръвотечения, дължащи се на намалената яйчникова дейност. Консултацията с Вашия гинеколог е наложителна. В тази възраст преустановяването на кръвотечението и точното му диагностициране се извършва най-често с кюретаж. След получаването на резултата евентуално се провежда заместително хормонално лечение.

Менопаузата е едногодишният период без менструален цикъл, считано от последното маточно кървене, предизвикано от нормално произведените в яйчниците хормони. Менопаузата може да се определи само ретроспективно. Непосредствената причина за приключването на менструалната функция е изтощаването на ендокринната функция на яйчниците. Това окончателно бележи и края на възможностите за забременяване. При около половината от жените менопаузата настъпва около 50-ата година.

Следменопаузата (постменопаузата) е последната фаза на климактеричния период, през която настъпва пълното или почти пълното угасване на яйчниковата дейност. Продължава няколко години.

Болестно протичащият климактериум е този, при който са налице неправилни маточни кръвотечения или комплекс от невро-психически и невро-вегетативни симптоми.

Може би най-типичното оплакване след менопаузата са т. нар. топли вълни. Наблюдават се в различна степен при около 80% от жените в климактериума. Започват като внезапна атака на затопляне на лицето, врата и гърдите. Продължават най-често 1-2 минути и са съпроводени с видимо зачервяване на кожата. Броят на топлите вълни за денонощие е различен – от 2-3 до няколко десетки. Могат да продължат до 5 години след менопаузата. Към невровегетативните оплаквания спадат изпотяванията, главоболието, световъртежът и безсънието. Често се срещат и невропсихически оплаквания — при всяка четвърта жена. Тук доминират меланхолията, депресията, плачливостта, повишената раздразнителност и немотивираното безпокойство. Жените, занимаващи се с умствена дейност, съобщават за трудна концентрация на вниманието и отслабване на паметта.

Ниското ниво на половите хормони е причина за настъпване на различни атрофични процеси в пикочо-половата система. Променя се кожата на външните гениталии. Лигавицата на влагалището изтънява, по-лесно се травмира и кърви. Загубата на повърхностния защитен слой и намаляването на киселинността са причина за снижаване на защитните бариери на влагалището. Поради сухотата му се явяват и смущения в половия живот. Сексуалното влечение намалява. Започва постепенно отпускане и на тазовата мускулатура. Зачестяват позивите за уриниране. Атрофични промени настъпват в уретрата и пикочния мехур. При физически усилия, кашлица или смях самопроизволно се отделя урина (инконтиненция).

Поради изчерпване на естрогените се нарушава равновесието между процесите на изграждане и разграждане на костната тъкан. Преобладаващото разграждане довежда до загуба на костна тъкан и рязко намаляване на минералното костно вещество, главно калциевите соли. Този процес се нарича остеопороза. Всяка година след менопаузата жената губи 1-2% от костната си маса. Лесно може да се пресметне, че възрастна жена на около 75 години е загубила поне 30—40% от костната си тъкан. Остеопорозата довежда до тежки последствия — счупвания, инвалидизация и смъртни случаи.

Прогресивната загуба на костно вещество, спонтанните счупвания на гръбначни прешлени и отслабването на мускулите с възрастта причиняват и промяна в стойката — т.н. “вдовишка гърбица”, водеща до намаляване на ръста. Не по-малко от 4 от 10 жени след 50 годишна възраст са с риск от поне една остеопоротична фрактура до края на живота си.

През плодоносната възраст естрогените предпазват жените от сърдечносъдови заболявания чрез правилното регулиране на мастната обмяна. Те потискат образуването на “лошия” холестерол и по този начин предотвратяват развитието на атеросклерозата. След менопаузата поради липсата на естрогени предпазващият ефект изчезва. Атеросклеротичният процес прогресивно се развива, което довежда до сърдечно-съдови заболявания, вкл. инфаркт на миокарда. Сърдечно-съдовите заболявания са най-важната причина за заболеваемост и смъртност, а развитието на атеросклерозата при жените е в пряка връзка с менопаузата и хормоналния дефицит.

 

Карес (Caresse) e натурален продукт, запазващ естествената младост на организма. Забавя навлизането в менопауза и подпомага организма в безсимптомното преминаване през климактериума. Добавените натурални екстракти в Карес подобряват и стимулират метаболизма. Това е натурален продукт, разработен да съдейства за регулирането на хормоналния баланс по естествен начин, да осигурява самочувствие и комфорт на дамите, да намалява честотата и силата на „горещите вълни“. Карес (Caresse) повлиява положително на настроението, понижава нивата на стрес, тревожност, безсъние по време и през предменструалния синдром.

Карес (Caresse) се препоръчва при:
Нередовен цикъл
Горещи вълни и нощни изпотявания
Настъпила менопауза

Спазми на гладката мускулатура
Потиснатост
Апатия
Ускорен пулс
Лабилност
Намаленто либидо
Безпокойство и нервност

Високото съдържание на фитоестрoгени (аналог на женските полови хормони) в Карес спомага за регулирането на синтеза, компенсирането и нормализирането на нивата на естроген в женският организъм. Високото съдържание на белтъци в Карес (Caresse), поддържа здрави хрущяла, ставите, сухожилията, мускулите, костите, зъбите, венците. Противодейства на двигателния дискомфорт и обострени артритни състояния. Подобрява костната плътност и е незаменим в борбата с остеопорозата. Бързо и сигурно допринася за подобряване на външния вид и структурата на кожата, косата и ноктите. Намалява появата и причините за поява на бръчки и петна по кожата. Образува гладка и стегната кожа. Подпомага възстановяването на на нарушената структура на вътрешните стени на кръвоносните съдове, като по този начин предотвратява възможността за образуване на плаки и стеснявания на кръвоносните съдове, което намалява риска от инфаркти и други проблеми на сърдечно съдовата система. Високото съдържание на пектинът и форсколин подпомага обмяната на веществата като ускорява метаболизма, както и целия процес по изгаряне на излишните мазнини. Карес (Caresse) спомага дейността на червата, балансирането на нивата на кръвната захар и намаляването на нивата на холестерол, ускорява метаболизма и притежава детоксикиращо действие. Пектинът участва в оптимизирането на храносмилателния процес. Артишока и джинджифила подпомагат работата на oтдeлитeлнaтa cиcтeмa, подобрява храносмилането и регулира глада. Toвa води до пo-бъpзaтa oбмянa нa вeщecтвaтa и пo-eфeĸтивнoтo гopeнe нa мaзнини, отлично средство за пречистване на организма и балансиране на теглото. Ефикасен срещу болки в главата или ставите. Подпомага кръвообращението и е един от най-мощните антиоксиданти.

Начин на употреба. Един флакон Карес (Caresse) е 300 мл. Приемайте един път на ден, по 15 мл – сутрин, преди хранене. Не се препоръчва по време на бременност и кърмене или ако имате непоносимост към някоя от съставките. Продуктът е предназначен за лица над 18г. Не надвишавайте максималната дневна доза. Хранителна добавка, не е заместител на разнообразното хранене.

Поради натуралните съставки, може да се наблюдава разслояване и утайка. Разклащайте добре опаковката преди всяка употреба! Съхранение: На сухо, недостъпно за деца място. След отваряне, опаковката да се съхранява в хладилник и да се консумира в рамките на 30 дни. Внимание! Продуктът е предназначен за лица над 18 г. възраст. Да не се надвишава максималният дневен прием от 15ml! Хранителна добавка. Не е заместител на разнообразното хранене! Да се съхранява на място, недостъпно за деца! Да не се приема по време на бременност и кърмене. Ако сте чувствителни или имате непоносимост към някоя от съставките на продукта, преди употреба се консултирайте с Вашия личен лекар. Ако имате медицински предпоставки, забраняващи и/или ограничаващи приема на хранителни добавки с фитоестрогени, предварително се консултирайте с Вашия личен лекар и/или ендокринолог. Да се съхранява на място, недостъпно за деца! Да не се приема по време на бременност, кърмене и от хора, алергични към някоя от съставките! При проблеми със стомаха, жлъчката – консултирайте се с лекар преди употреба!

ВИЖ ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *