Как светкавично да охладите нагорещена от слънцето кола

Един от съвсем малкото недостатъци на лятото е, че често се налага да влизаме в напечени като фурни автомобили. Но има един изключително прост трик, който ще охлади почти светкавично купето и ще ви предпази от разтопяване. Показвали сме го неведнъж, но си струва да го припомним с това японско видео, което демонстрира бързия му ефект.

Ако не разбирате японски (или по някаква причина не можете да разчетете китайските субтитри), ето какво трябва да направите: отваряте докрай един прозорец, без значение кой, след това отивате до срещуположната врата и я отваряте и затваряте 4-5 пъти. Направете го съвсем нормално, без да влагате сила или допълнителен замах. Това ще изкара свръхгорещия въздух от купето и ще го замени с нормален, което ще улесни значително задачата на климатика след това.

Японците измерват 30.5 градуса по Целзий температура на външния въздух, и цели 41.6 градуса на въздуха в паркираната кола. Пет затваряния на вратата по-късно температурата вътре е вече далеч по-поносимите 33.5 градуса.

Източник: Аутомедия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *