Всички купуваме тези 3 продукта, а те разрушават мозъка

Здрав дух в здраво тяло – надали има човек, който да не е чувал тази крилата. Мнозина малко или много се опитват да спазват тази максима.

Казват също така, че човек е това, което яде. Но как да се храним здравословно в наши дни като всички твърдят, че сегашните продукти в магазините са блъскани с какви ли не гадости.

Диетологът Елена Соломатина успя да изправи косите на всички от ужжас. Тя заяви, че три продукта, които всички купуваме и често консумираме убиват мозъка.

За да подобри мозъчната функция тя съветва да се поддържа балансирана диета и интензивен тренировъчен режим.

„Маргаринът, майонезата и евтините вафли разрушават мозъка. Не само тези продукти са вредни за здравето, но и всички, които съдържат трансмазнини“, пояснява диетоложката Елена Соломатина.

„Факт е, че трансмазнините правят клетъчната мембрана стегната, непроницаема и всъщност клетката престава да функционира пълноценно. Това е особено опасно, когато се случи в мозъчните клетки“, обяснява специалистът по здравословно хранене.

На второ място по нездравословност се нареждат храните, съдържащи „бързи“ въглехидрати. Това са изделия със захар и бяло брашно – най-често комбинацията от тях се среща в лакомствата в сладкарниците. Оставащата в кръвта глюкоза след тяхната употреба разрушава кръвоносните съдове и подпомага образуването на атеросклеротични плаки.

Диетологът съветва и хората да се въздържат от прекомерната употреба на туршии и консерви. Заради многото сол вътре, те причиняват задържане на вода в тялото и подуване, което от своя страна възпрепятства свободното движение на кръвта в кръвоносната система.

„Консервантите, ароматизаторите и оцветителите са източник на токсини и нарушават нормалното хранене на мозъчните клетки“, добави тя.

За да подобри мозъчната функция, лекарят посъветва да се поддържа балансирана диета и интензивен тренировъчен режим.

Източник: jenata.blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *