Д-р Мясников разсея популярни митове за здравословния начин на живот

В последните години хората все повече се замислят за здравословен начин на живот. Изборът на храна и напитки, спортуването и всички други дейности. Оказва се обаче, че в морето от информация, което ни залива има доста митове и заблуди.

Освен това нови проучвания отричат стари за ползата или вредата на определени неща. Популярният лекар Александър Мясников вдигна завесата за част от заблудите.

Докторът говори за ефекта на червеното месо върху тялото и необходимостта от физическо натоварване.

„От десетилетия ние казваме, че червеното месо е вредно, че животинските мазнини, които съдържа, провокират повишаване на холестерола, провокират атеросклероза и увеличават рисковете от инфаркти и инсулти.“, посочва докторът.

Той допълва, че въпреки това  в същото време имало проучвания, които твърдят, че мономазнините, съдържащи се в червеното месо, не са толкова вредни.

Невъзможно: Сироп за отслабване през лятото

Той посочи, че учените са преразгледали всички направени преди изследвания и стигнали до извода, че червеното месо не може да провокира развитието на сърдечно-съдови заболявания. Но това не отменя факта, че може да доведе до развитие на рак на червата.

Трябва да се обърне внимание и на факта, че червеното месо е безценен източник на витамини и минерали, но трябва да го консумирате умерено: „Винаги съм казвал, че три пъти седмично парче месо може и трябва да се яде.“

В допълнение, лекарят призовава хората да не вярват сляпо на стереотипа, че всеки ден трябва да се правят 10 хиляди стъпки:

„Всъщност това е чисто произволно, това е приблизително количество физическа активност. Не обичате да ходите – плувайте. Не обичате да плувате – бягайте. Движете се наоколо. Основното е да се движите. “

Освен това експертът посъветва хората да се движат повече и да следят храненето си:

„И по-нататък. Искате колбаси – гответе парче говеждо месо и яжте. Защото в наденицата има всичко: захар, мазнини, трансмазнини, соя. Какво не е там? Месо “

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *