Надеждите за Формула 1 отвъд океана угаснаха, но пък включиха три нови старта в Европа

„Нюрбургринг“, „Имола“ и португалската „Портимао“ се завръщат
Надеждите на феновете на Формула 1, че сезонът може да излезе извън пределите на Европа и да завърши отвъд океана угаснаха.

От ФИА официално потвърдиха, че стартове в САЩ, Мексико и Бразилия няма да има през сезон 2020.

Трите старта не бяха поместени в първоначалния календар, но бяха със статут на изчакващи, като надеждите бяха, че ситуацията с коронавируса в тези три страни ще позволи провеждането на състезанията. За съжаление обаче това няма да се случи.

Именно въпросните три страни са сред най-засегнатите от вируса, като изобщо не е имало спорове дали стартовете трябва да се проведат.

Гран При на Канада пък бе отменено още преди месец. Там причината не бе тежката ситуация на страната, а по-скоро предпазните действия на местното правителство.

Хубавата новина за феновете е, че трите старта отвъд океана, все пак ще имат своята европейска алтернатива.

В календара ще бъдат включени немската „Нюрбургринг“, италианската „Имола“ и португалската „Портимао“.

Емблематичната „Нюрбургринг“ не е била част от календара на Формула 1 от 2013-а, като поставянето на старта през октомври, при обичайно променливото и дъждовно време обещава доста вълнуващ старт.

За първи път от 1996-а на старт ще се радва и Португалия, а пък пистата „Имола“, която дълги години бе домакин на Гран При на Сан Марино, ще се завърне за първи път от 2006-а.

Така стартовете в календара набъбнаха до 13, всички от тях на територията на Европа.

Надеждите на организаторите са, че до края на 2020-а ще могат да проведат поне 16 старта, като Обединените Арабски Емирства и Бахрейн все още таят надежди за състезание на тяхна територия през настоящия сезон.

Източник: Дирбг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *