Руският кораб „Прогрес МС-15“ успешно се скачи с МКС и постави рекорд(видео)

Транспортирани бяха 2,6 тона товари, сред които резервоари с вода и бутилки с кислород.

Руският транспортен кораб „Прогрес М-15“, който вчера беше изстрелян от космодрума Байконур с ракета носител „Союз-2. 1а“, успешно се скачи с Международната космическа станция (МКС), съобщиха ТАСС и ДПА.

Ракетата-носител „Союз-2.1 а“ стартира от 31-ва площадка на космодрума в 17:52 часа българско време.

Това е второто изстрелване на руския товарен кораб до орбиталната станция за 2020 година. Планирано беше товарният кораб да се скачи към модула „Пирс“. Корабът се скачи със станцията в автоматичен режим. От Земята процесът беше контролиран от специалистите от Центъра за управление на полетите, а от космоса – от руските членове на екипажа на МКС Анатолий Иванишин и Иван Вагнер.

„Прогрес МС-15“ достави на станцията 2,6 тона товари, сред които резервоари с вода, бутилки с кислород, храна, гориво, материали за провеждането на космически експерименти, дрехи и медикаменти.

Космическият товарен кораб „Прогрес МС-15“ постави рекорд, като достигна до Международната космическа станция /МКС/ по схвръкратка схема – само за 3 часа, 18 минути и 31 секунди, предаде ТАСС.

По-рано рекордът се държеше от транспортния кораб „Прогрес МС-14“, който долетя до орбиталната станция за 3 часа, 20 минути и 15 секунди.

Ракетата-носител „Союз-2,1а“, извела в орбита товарния кораб „Прогрес МС-15,“ стартира вчера от тридесет и първа площадка на космодрума Байконур в 17:26 часа българско време.

Източник: Дирбг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *