Блестяща усмивка с куркума и кокосово масло

Ще се изненадате колко неподозирани ползи има от куркумата. Напоследък индийската жълта подправка спечели доста почитатели, защото преобразява всичко, до което се докосне.

Куркумата може да избели зъбите ви така, сякаш сте ходили на професионално избелване. Освен че притежава силно противовъзпалително и антибактериално действие подправката се прилага и за поддържане на здравия вид на зъбите и кожата. Достатъчни са само няколко процедури, за да се уверите в ефекта. Предлагаме ви два варианта:

При първия използвате куркумата в чист вид.

За целта навлажнете четката си за зъби /препоръчваме ви да използвате отделна четка само за процедурите с куркума, защото косъмчетата ще се оцветят/. После я потопете в 1/8 ч. л. куркума на прах и започнете да търкате зъбите си. Масажирайте леко и венците. Накрая оставете да подейства 3-4 минути, за да може подправката да подейства максимално. Изплакнете обилно с вода, обтривайки с четката, за да отстраните частиците от куркума.

По желание повторете измиването с пастата, с която принципно миете зъбите си.
При втория вариант смесвате куркумата с кокосово масло.

Този начин замества дори пастата ви за зъби, особено вечер преди лягане. Разбъркайте ¼ ч. л. куркума с 1/8 ч. л. разтопено кокосово масло. Потопете четката за зъби и измийте както обикновено. Кокосовото масло допълва противовъзпалителните и избелващи качества на куркумата. То се използва още и за профилактика и хигиена на устната кухина, също така предпазва от образуването на кариес. С негова помощ куркумата ще се отмие още по-лесно.

Само след няколко пъти ще забележите осезаема разлика в цвета на зъбите си – те ще са по-бели, гладки и чисти. Дъхът ви ще е свеж, а венците здрави.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *