Внимание! Тези алкохоли спират стареенето

Според експерти пенливото вино, в частност шампанското, има ценни свойства. Съдържа полифеноли, които пречат на образуването на пептиди в мозъка. Именно тези невротоксични протеини причиняват деменция, обяснява лекарят.
Пиенето на розе и червени пенливи вина в умерено състояние забавя стареенето. Червеното грозде и съдържащите се в семената им вещества се използват широко в медицината като антиоксиданти, които регенерират тялото.

Сироп за отслабване през лятото

Пенливите вина имат положителен ефект върху сърцето, подобряват състоянието на кожата и намаляват количеството на „лошия“ холестерол.

Шампанското е богато на растителни флавоноиди, които могат да помогнат за намаляване на натрупването на плаки и холестерол. Той помага да се намали интензивността на процеса на атеросклероза , допълва Смолова.

Тайните на Шарън Стоун за перфектно тяло след 60

Лекарката предупреждава, че здравословната доза е 50 грама вино на ден. С шампанското трябва да бъдете внимателни – поради съдържанието на въглероден диоксид напитката се абсорбира по-бързо в кръвта и интоксикацията настъпва по-бързо.

Експертът отбеляза и отрицателното въздействие на шампанското върху репродуктивните функции и черния дроб. Напитката повишава киселинността на стомаха, така че ако имате проблеми с храносмилателната система, по-добре е да я откажете.

„Максималното допустимо количество не трябва да надвишава една чаша на ден“, подчерта диетологът.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *