Варивата са супер храна за сърцето
Ново изследване на американски учени коя достъпна и широко разпространена храна понижава кръвното налягане, а също така и предпазва от коронарна болест на сърцето.
Специалистите, провели проучването, са установили, че хората, които редовно консумират този продукт са с по-нисък риск от изброените заболявания, за разлика от тези, които рядко ги консумират.
Шоколадът е полезен за сърцето
„Сърдечносъдовите заболявания са водещата и свързаната с най-високи разходи причина за смъртност по света. Тази евтина храна може да промени това“, отбелязва един от авторите на изследването Хана Калева.
Бабина рецепта с варени лимони прави чудеса с организма
Става въпрос за варивата. Бобовите растения, както отбелязват учените, са богати на фибри, растителни протеини и много други полезни хранителни вещества.
Добре е седмично да се консумират поне три порции варива, отбелязват изследователите.
Източник: Здравето