Строго забранени: Храни, които не бива да се ядат при вирусно заболяване

Човек е това, с което се яде, а често пъти и самата храна може да бъде лекарство. Едва ли има някой, който да не се съгласи с тези твърдения.

Но каква е най-правилната диета по време на периода на заболяване, така че хем да помогнем на тялото ни, но и да не го лишаваме от нужните вещества.

Предлагаме ви да се запознаете с кои продукти е най-добре да се разделите, ако сте болни.

Испански учени с невероятно твърдение за ябълките

При грип и настинки храната трябва да е възможно най-лека и здравословна. Следователно пациентът ще трябва да ограничи мазни, пикантни и пушени храни. Изключите всяка храна, приготвена при пържене.

Не злоупотребявайте със солени храни, тъй като солта се задържа в тялото и увеличава тежестта върху бъбреците.

По време на болестта всякакви полуфабрикати и продукти за бързо хранене също са забранени. Тъй като те възпрепятстват функционирането на стомашно-чревния тракт, силите на тялото ще отидат за възстановяване на храносмилателните функции, а не за борба с вирусите и бактериите.

Диетолозите забраниха сутрешното кафе

Учените също са доказали, че сладкишите влияят отрицателно върху функцията на клетките, които устояват на патогените по време на заболяване.

Освен всичко друго, по време на заболяването си струва да се изключи употребата на алкохол, тъй като той намалява имунитета и нарушава функционирането на черния дроб.

Консумацията на кафе и силен чай също трябва да бъде ограничена, тъй като те водят до дехидратация, което е напълно неприемливо при настинки, ТОРС и грип.

Важно е да разберете: за да се справите бързо с болестта, трябва не само да спазвате режима на лечение, предписан от лекаря, но и да спазвате определена диета.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *