Защо ръчният часовник е опасен за нашето здраве

днешния свят едно от най-големите богатства, които може да има човек е времето. За съжаление то рядко ни стига, тъй като непрекъснато тичаме по някакви задачи. Ето защо от жизнена необходимост е да знаем колко е часът. И макар да живеем в ерата на мобилните телефони, благодарение на които винаги знаем точното време до секунда, ръчните часовници все още не са напълно изчезнали от ежедневието ни.

Макар че все по рядко се използват за основната си цел – а именно да показват времето, мнозина от нас ги използват като бижу, което да довърши крайната им визия. Този аксесоар обаче може да се окаже като бомба със закъснител за здравето ни.

Осем естествени диуретици, с които се отслабва бързо и лесно

Причината е, че учените са заключили, че той е три пъти по-замърсен от тоалетна чиния.

Проведени са тестове с натривки от 10 вида часовници. Специалистите търсели аеробни бактерии и плесени. Резултатите показали, че на един от изследваните мъжки ръчни часовници имало осем пъти повече бактерии, в сравнение с тези, които се срещат по тоалетните чинии. Освен това станало ясно, че пластмасовите и кожените каишки носели повече зарази по китките, в сравнение с металните.

Какви картофи и защо не може да ги ядем?

Оказало се, че 24% от британците никога не почистват часовниците си, а 21 на сто го правят на всеки шест месеца.
По-голям процент жени се отнасяли зле с хигиената на часовниците си (27 на сто) в сравнение с мъжете (24 на сто).

Специалистите препоръчват да изтриваме със суха мека кърпичка този аксесоар всяка вечер, а основно почистване да извършваме всеки месец.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *