7 храни, които да изхвърлите от фризера!

Храната се съхранява във фризера за дълго време, но не завинаги.

  • Млякото например може да се съхранява във фризера до 6 месеца.
  • Маслото и сиренето, ако се съхраняват в херметични опаковки, не бива да остават във фризера повече от 9 месеца.

На какво си струва да обърнете внимание и евентуално да го изхвърлите?

Миризливи кубчета лед

Няма нищо ободряващо в глътка ледена вода с вкус на чесъна, който е бил във фризера. След като кубчетата лед попият миризмите около тях, това е завинаги.

Приличаме повече на бащите, отколкото на майките си

Забравена замразена храна

Дори може да бъде здравословна храна, която сте забравили да ядете, а много замразени храни имат срок на годност около три месеца. Ако сте приготвили и замразили някои продукти, залепете стикер върху тях с датата, до която трябва да ги изядете.

Застояли кафени зърна

Кафето във фризера запазва свежестта си, но не забравяйте за това колко дълго кафените зърна вече лежат във фризера. Заслужава да се отбележи, че зърната абсорбират влагата и миризмите, затова се опитайте да ги консумирате в продължение до три месеца след поставянето им там.

Месото, което започнахте да размразявате, но променихте мнението си

След като месото се размрази, не трябва да се замразява повторно, за да се избегне салмонела и други бактерии. Така че, ако сте започнали да го размразявате и след това сте променили мнението си, не го замразявайте отново.

Месните продукти като наденица, пилешко и свинско месо могат да се съхраняват замразени до 6 месеца, но мляното месо (без значение кое месо) трябва да се съхранява не повече от 4 месеца.

Суровото месо е отлично място за размножаване на различни микроорганизми. Бидейки в месото, те не умират, а изпадат в хибернация и когато месото се размрази, те се активират отново и започват да се размножават много бързо.

Трябва да се отбележи, че повторното замразяване на зеленчуци, плодове и плодове също е невъзможно.

Диетолозите забраниха сутрешното кафе

Крем сладкиш

Тортички, кроасани и други сладкиши с крем пълнеж всъщност не харесват фризера. Ако са били във фризера повече от месец, по-добре е да ги изхвърлите.

Хлябът може да се съхранява във фризера до 3 месеца.

Неразбираеми остатъци

Случва се да не довършим вечерята / обяда си, слагаме храната в кутия и после във фризера. Ако тези останки са стояли там толкова дълго, че дори не си спомняте какво се крие там и е трудно да го видите, по-добре е да го изхвърлите.

Във фризера можете да съхранявате много различни варени храни: супи от каша (както мляко, така и вода), ориз, макаронени изделия, месо с гарнитура, палачинки, пица и т.н. Ако обаче не сте сигурни колко време остатъците лежат във фризера, по-добре е да ги изхвърлите и да не рискувате.

Сваляме излишни килограми с 3 лесни стъпки, базирани изцяло на наука

Стар сладолед

Повечето хора нямат проблеми със сладоледа във фризера, тъй като рано или късно ще го изядат (по-скоро ще стане бързо).

Но ако имате голяма сила на волята, тогава сладоледът може да лежи във фризера твърде дълго, но въпреки това той има срок на годност. Ако лежи повече от 3-4 месеца, струва си да го проверите – най-вероятно е време да го изхвърлите.

Сладоледът е съставен от млечни продукти. Когато започне да се топи, микроорганизмите започват да се размножават в него много бързо.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *