Диетата на Карл Лагерфелд, с която той тотално се променя

Наскоро светът загуби талантливия немски дизайнер и творчески директор на модната къща Chanel, Карл Лагерфелд. Той почина на 85-годишна възраст, но остави след себе си богато наследство. Наред с други неща, той е известен и със саркастичните си забележки и груби коментари. Не се страхуваше да говори за други, но не забравяше и самокритиката.

Никога не спете в тази поза, макар и да е обичана от много хора

Лагерфелд много държеше на външния си вид. Така е един момент решава, че трябва да промени всичко и на 64-годишна възраст се връща към килограмите, които е имал на 20 години.

Днес ще ви разкажем за диета за отслабване, която е спазвал Карл Лагерфелд.

Дълго време дизайнерът е страдал от проблема с наднорменото тегло. Но през 2002 г. той изглежда видимо отслабнал. По онова време той навършва 69 години. Лагерфелд споделят тогава, че само за една година е загубил 40 килограма благодарение на специална диета, която д-р Жан-Клод Удрет е разработил за него.

„Изведнъж дрехите, които носех години, станаха по-широки и не ми ставаха. Исках да опитам нещо ново.  Но с предишното ми тегло беше невъзможно. Разбрах: първо трябва да отслабвам. Между другото, сегашното ми тегло съответства на това, с което бях на 18 или 20 години.“

Д-р Анна Карафилоска: Алкохолът и кафето удвояват риска от сърдечна аритмия

По това време Лагерфелд дава много интервюта и говори за своята диета, мотивация и дори не крие за какво е предназначена тази диета. Неговият лекар дори му дава името – 3D диета. Това се дешифрира много просто: 3D – дизайнер, лекар, диета. Много кратко и остроумно име.

Диетата е единствената игра, в която печелите, като губите. Ако следвате всички правила, като заповедите, то наградата ще бъде не просто да се отървете от наднорменото тегло, но и осъзнаването, че сте човек, който може да се промени. Самият Лагерфелд вярваше, че това е най-добрата награда, че това е основата, върху която да се изгради успешно бъдеще.

От пълен мъж с двойна брадичка Лагерфелд се превръща в елегантен мъж и видимо подмладен. По това време дизайнерът е на 70 години!

Сега е моментът да се говори за самата диета, към която се е придържал дизайнерът. В действителност, неговите принципи са доста прости: отхвърлянето на повечето въглехидратни продукти, рафинирани и пържени храни, минимум мазнини, изчисляване на калориите. Повече зеленчуци и протеини, по-малко мазнини и въглехидрати.

Изненада! Нормалната температура вече не е 37 градуса

Д-р Удре разделя диетата на няколко етапа:

През първите две седмици е разрешена само протеиново-растителна диета с консумация до 900 ккал на ден под лекарско наблюдение. Протеиновите източници са протеинови шейкове.

Освен това, калорийното съдържание се увеличава до 1200, а пилешки гърди, риба, бяло месо, сирена и кисели млека се появяват в диетата в малки количества. Също така остават зеленчуци в неограничени количества. Този етап продължава, докато достигнете желаното тегло.

Последният етап ви позволява да използвате 1300-1600 калории, пълнозърнест хляб се добавя за закуска и плодове за вечеря.

За цяла година Карл Лагерфелд демонстрира изключителна издръжливост и воля, хранейки се по този начин. Неговото ежедневно меню, особено на първия етап от диетата, било доста оскъдно: закуска с кафе, тост и грейпфрут, обяд от протеинови коктейли и зеленчуци. Ястията за диетата са били доста скромни.

Той многократно е казвал, че за да се спазва тази диета се нуждаете от много решителност и воля, в противен случай няма да проработи.

Диетата на Лагерфелд със сигурност не е абсолютната здравословна диета. Това е строга диета, с много ограничения, макар и с доказана ефективност. Ние не казваме, че е необходимо да я използваме, но на съветите му по този въпрос определено си струва да се обърне внимание.

Златото с нов рекорд от 2013 долара за тройунция

СЪВЕТИ НА ЛАГЕРФЕЛД

Не казвайте на никого за намеренията си, защото това само пречи на постигането на целта. Сключете договор със себе си и насочете цялата енергия към неговото изпълнение.

Всяко хранене трябва да бъде произведение на изкуството: поставете масата, пригответе хубава храна и се насладете на нея.

Отслабването е тежка работа и стрес за тялото. Не е необходимо да добавяте към този стрес и интензивно обучение. По-добре е да се занимавате с ходене, то носи удоволствие и облекчава стреса, тренира тялото.

Купете продуктите си сами, въз основа на сетивата си. Превърнете този процес от рутинно в приятно изживяване.

Тези съвети се прилагат за всяка диета. Просто трябва да решите и да промените живота си драматично. Лагерфелд доказа, че дори на 70 години не е твърде късно да се промени всичко.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *