Учените изчислиха в колко часа задължително трябва да си легнете да спите

Едва ли има някой, който не знае, че за всеки човек сънят е необходим като храна и въздух. Ако имате нарушения на съня, започвате да изглеждате по-зле и постоянно се чувствате уморени.

Внимание! Тези алкохоли спират стареенето

Истината е обаче, че в днешния забързан свят всеки човек има различен ритъм. Някой си лягат много рано, други твърде късно. Това обаче се отразява на здравето им.

Учените са установили, че човек трябва да почива от 21:00 до 23:00, защото именно в този момент умът почива. Ако заспите след 23, умствените способности и интелигентност постепенно ще намаляват.

Една специална неделя

Първите признаци на липса на релаксация на ума са намаляване на концентрацията на вниманието или прекомерно напрежение на ума, повишени лоши навици, намалена сила на волята и засилен конфликт, копнеж към храна и алкохол.

Ако постоянно лягате късно, тогава през годините това ще има негативен ефект.

Освен това времето от 23 вечерта до 1 сутринта е много важно за тялото. Този период се натрупва жизненост и мускулите и нервната система се отпускат. Последствията от липсата на сън са слабост, песимизъм, летаргия, загуба на апетит, тежест в тялото, умствена и физическа слабост.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *