Боли ли ви под мишницата? Вижте какво значи това

Въпреки че много от причините за болка в лявата подмишница не са дългосрочни опасности за здравето, всеки, който има затруднено дишане и болка в гърдите, челюстта или шията, трябва незабавно да се обърне към лекар. Това съобщи порталът MedikForum.ru.

Болката в лявата част на тялото често плаши хората поради асоциация със сърдечен удар. Въпреки това, в повечето случаи болката под лявата подмишница далеч не е толкова опасна, колкото сърдечния удар.

Въпреки това, понякога това все пак е опасен знак: от време на време такава болка може да бъде сигнал за развитието на рак.

Удължен мускул. Много мускули около рамото и подмишниците могат да причинят болка, ако човек ги наранява или постоянно ги напряга. Хората, които спортуват редовно, особено тези, които тренират силово, са по-склонни да изпитат мускулно напрежение.

Какви картофи и защо не може да ги ядем?

Освен това можете просто да разтегнете мускула в опит да получите някакъв отдалечен предмет, неправилно завъртайки рамото с ръка.

Вирус на варицела.Вирусът на варицела причинява варицела и херпес зостер. Възможни са прояви и на двете заболявания в подмишниците. Човек може да почувства болка и изтръпване в тези области, докато се появи видим обрив.

Подути лимфни възли. Лимфните възли са малки снопове от тъкан във формата на боб, които играят жизненоважна роля в имунната система: те помагат да се филтрират токсините от лимфата и доставят бели кръвни клетки за борба с болестта.

В подмишниците има голям брой лимфни възли. Лимфните възли могат да се уголемят като част от общ отговор на имунната система, като инфекция или заболяване. В този случай подутите лимфни възли в подмишницата могат да причинят болка, както и усещането на една или повече бучки.

Псориазис. Псориазисът е автоимунно заболяване, което води до прекомерен растеж на кожните клетки. Натрупването на кожни клетки образува плаки, които могат да причинят симптоми като сърбеж и болка.

Псориатичните плаки могат да се образуват навсякъде, включително подмишниците.

Няколко държави, за които не сте предполагали, че имат страхотни плажове

Увреждане на нервите. Увреждането на нервите също може да причини болка в подмишниците. Освен физическа травма, увреждането на нервите може да бъде следствие от диабет. В този случай може да се усети не само болка, но и изтръпване.

Рак. В редки случаи болката под лявата подмишница, която не отшумява, може да е признак на развитие на рак, включително рак на гърдата. Ракът може да причини болезнено подуване на лимфните възли под мишницата. Човек може да почувства бучка под мишницата, причиняваща болка или дискомфорт.

Източ1ник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *