Ниско атмосферно налягане: как влияе на човек?

Как може да се защитим от въздействието на ниското атмосферно налягане? Ето няколко полезни съвета.

Ниското атмосферно налягане може да доведе до повишаване на случаите с исхемични инсулти, мозъчни кръвоизливи и инсулти. Много хора рискуват да получат хипертонична криза, стенокардия. При пациенти с хипотония например, кръвното налягане ще стане още по-ниско. В същото време, хипотониците ще изпитват гадене, виене на свят, може дори да припаднат и да стигнат до инфаркт. Това се дължи на факта, че тялото се снабдява по-слабо с кръв.

Всеки човек с метеочувствителност през периода на геомагнитни аномалии трябва да има тонометър под ръка.

Кръвното налягане трябва да се измерва два пъти на ден и ако е необходимо, да се приемат нужните лекарства, за да се нормализира.

Диетолозите забраниха сутрешното кафе

Ако имате ниско кръвно налягане, може да изпиете чаша кафе, когато се очакват геомагнитни аномалии. Ако човек има хипертония, се препоръчва да приема лекарствата, предписани му от лекар. Но на най-голям риск са изложени точно тези пациенти с хипертония, които приемат лекарства.

Спадът на налягането се понася най-трудно, защото намалява както в атмосферата, така и в съдовете. Пациентите с хипертония, които вече са приели лекарствата си, се чувстват най-зле. Тези лекарства понижават кръвното налягане, а понижаването на атмосферното налягане също спомага за сваляне на кръвното налягане.

То може да спадне до опасни стойности, при които човек да получи припадък и обостряне на всички заболявания. Основният съвет за пациенти с хипертония е в тези дни да приемат само половината от дозата на предписаното им лекарство. Освен това пулсът става по-бавен и съответно, поява се и главоболие, задух, възможна е тежка апатия и депресия

Отрицателното въздействие на атмосферните аномалии е опасно не само за кръвното налягане. При по-чувствителните хора също може да се появи апатия, сънливост, усещане за слабост и безпокойство.

Източник: Zdrave.to

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *