Какво се случва с тялото ви, ако се откажете от алкохола

Всички сме чували, че чаша вино на ден не само няма да навреди на тялото, но дори ще донесе някои ползи. Въпреки това, да се откажете от алкохола завинаги, ще помогнете много за здравословното ви състояние.

Опитайте се да не пипате силни напитки поне 21 дни (все още има време преди Нова година) и ще усетите разликата. Ето какво ще се случи с тялото ви след като се откажете от алкохола:

Д-р Таня Грандева: При грип временно спрете да ядете

Мозъчната функция ще се подобри
По-специално ще забележите, че е много по-лесно да запомните нова информация, а вербалната и визуалната памет ще станат по-силни.

По нов начин ще вкусите и докоснете ароматите
Вкусовите и обонятелни рецептори се притъпяват от алкохола. Отказвайки се от силните напитки, ще се изненадате, когато откриете нови нюанси на вкуса на познатите ястия и ще можете да улавяте нови нотки на аромати, заобикалящи ви всеки ден.

Внимание! Тези алкохоли спират стареенето

Сърдечната функция се нормализира
Със сигурност сте чували, че чаша вино на вечеря има добър ефект върху сърдечно-съдовата система. Но ако откажете алкохола, няма да направите по-лошо, напротив, ще намалите риска от развитие на хипертония и инсулт.

Месото увеличава риска от сърдечносъдови болести, единствено рибата не вреди

Защитава нервната система
Някои твърдят, че алкохолът подобрява настроението. Това всъщност не е така. Да, алкохолът стимулира нервната система, но само за много кратък момент. И тогава нивото на серотонин, хормонът на радостта, рязко спада, настроението се влошава и можете дори да изпаднете в депресия.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *