5 малки хитринки, с които ще живеем по-добре

Когато става дума за малки хитринки, с които да улесним живота си, вниманието е изострено. А когато те благоприятстват и за качеството на нашето здраве, темата става особено привлекателна. Представяме ви няколко любопитни факта, които няма как да не ви бъдат от полза:

Закусвайте, за да отслабнете!

Ако сте от хората, които не закусват, пият едно кафе и минават направо на обяда, променете това веднага. Освен ако отслабването и влизането в добра форма не е сред приоритетите ви. Допускаме, че това не е така, затова ви предлагаме следната информация – знаете ли, че ще поглъщате с до 100 калории по-малко през останалата част от деня, ако закусвате преди работа? Това вече е друго нещо, нали! Закуската е повече от добър начин хем да не стоите гладни до обяд, хем да отслабвате, при това с доказан ефект.

Изненада! Нормалната температура вече не е 37 градуса

Кафето гони депресията!

Разбрахте, че трябва да закусвате сутрин, за да сте в отлична физическа форма. Не пропускайте да изпиете и ароматното си кафе. Защото дамите, които пият 2-3 чаши кафе на ден, са до 15 на сто по-малко склонни да изпаднат в депресия, отколкото онези, които се въздържат. Оказва се, че поглъщането на умерени дози от черната ободряваща течност наистина е здравословно.

Захарта спира хълцането!

Всички познавате старите изпитани средства за спиране на хълцането – да задържите дъха си или да пиете вода. Е, вече има и друг, по-приятен вариант за това. Просто погълнете една чаена лъжичка захар. Това е всичко, което ви е нужно, за да спрете досадното хълцане.

Другият трик, който винаги работи, но който бихме препоръчали на последно място, е някой или нещо да ви стресне по време на непрестанно хълцане. Тъй като стряскане принципно не носи здравословни ефекти, ви съветваме да заложите на лъжичката захар.

Какво се случва с тялото ви, ако се откажете от алкохола

Няма да се разболеете при целувка с болен!

Замисляли ли сте се, че избягвате да разменяте нежности с хората, които обичате, когато те са настинали, от страх да не се разболеете и вие.

Оказва се обаче, че това не е точно така. Серия от елементарни експерименти показват, че инцидентното докосване на устните на преносител на зараза не означава непременно, че и вие ще се разкашляте например. Е, разбира се, не сте напълно застраховани от настинка, в случай че прекарвате с любимия си кашлящ човек денонощно.

Водката „дави” миризмата от краката!

Невероятно, но факт – водката ще ви спаси от неприятната миризма на краката, особено ако те са били затворени цял ден в непроветриви обувки.

Така че следващия път, преди да отпиете от високоградусовата напитка, имайте предвид и този й неподозиран ефект. Нужно е просто да разтриете ходилата си с кърпа, предварително натопена във водка. Микроорганизмите във водката ще убият бактериите, причиняващи нетърпимата миризма, която идва от краката Ви.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *