Учени опровергаха мита за 10-те хиляди крачки дневно

Докторът на медицинските науки Евгений Ачкасов опроверга общия мит, че всеки ден трябва да изминавате десет хиляди крачки, за да се чувствате добре. Съобщава „Комсомолская правда“.

Лекарят твърди, че натоварването с десет хиляди стъпки дневно не е подходящо за всички. „Някой трябва да върви пет хиляди стъпки на ден, друг – десет хиляди, а някои – петнадесет, – обяснява ученият. – Всичко зависи от нивото на физическа подготовка на човек и характеристиките на тялото. Може да си струва да започнете с по-малко стъпки и постепенно да увеличавате разстоянието. “

Месото увеличава риска от сърдечносъдови болести, единствено рибата не вреди

При ходене трябва да обръщате внимание не само на разстоянието, но и на темпото на ходене. Ако вървите по-бързо, тогава калориите ще се изразходват по-интензивно и наднорменото тегло ще изчезне. Лекарят подчертава, че най-важното е да се движите, а методът и видът спорт могат да бъдат избрани въз основа на вашите собствени предпочитания.

Напитки за отслабване

Ходенето е идеално за тези, при които бягането е противопоказано, като хора със затлъстяване трета степен или по-висока или пациенти с мускулно-скелетни нарушения. Също така се препоръчва да ходите повече за профилактика на хипокинезия – недостатъчна физическа активност, сърдечно-съдови заболявания, захарен диабет и респираторни заболявания.

По-рано австралийски диетолог изброи шест прости навика за постигане на мечтаната фигура. Сред тях е увеличаването на броя предприети стъпки на ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *