Защо сексът намалява постоянно

В живота на съвременните млади хора се появиха много повече и по-достъпни удоволствия, отколкото при по-старите поколения. Но те никак не се жалваха от дефицит на секс, което доведе и до периоди на бейби бум. 

А днес психолозите все по-често започват да диагностицират определени психични разстройства в хората. И констатират, че някои от тях са свързани включително и с все по-разрастващата се липса на секс.

Д-р Таня Грандева: При грип временно спрете да ядете

Какви са причините за този дефицит, който в по-развитите страни придобива катастрофални размери.

 Работа

Преумората, стресът и претоварването на работното място намаляват сексуалното желание. Нелюбимата работа има особено силно отрицателно въздействие върху сексуалния живот. Освен това, работата която не е удоволствие, влошава емоционалното благополучие.

Стресови ситуации

Последиците от стресови ситуации никога не закъсняват. Те причиняват не само лошо настроение, но и влошаване на либидото.Стресът нанася няколко удара наведнъж – те причиняват хормонален дисбаланс,  негативно влияят върху мъжката потенция, поставят под въпрос смисъла на връзката с близкия човек, формират негативно мнение за собственото тяло.

Месото увеличава риска от сърдечносъдови болести, единствено рибата не вреди

Стресовите ситуации също така събуждат желанието да се употребяват алкохол и транквилизатори, а все по-често и дрога. Всичко това изтласква сексуалния живот на заден план.

Порнография

Сега порнографията е станала много по-достъпна, отколкото преди няколко десетилетия. Социалните мрежи само разширяват кръга на нейните фенове. Учените вярват, че пристрастяването към онлайн порнографията е психическо разстройство. Освен това порното в интернет изтласква секса от реалния живот и намалява сексуалното желание към живия полов партньор.

Какво се случва с тялото ви, ако се откажете от алкохола

Учените също така смятат, че увлечението по порното намалява вероятността да бъде срещнат постоянен партньор за интимна близост.  предполагат, че страстта към порно намалява вероятността да се срещне с редовен партньор за интимна интимност.

Социалните мрежи

Социалните мрежи завличат хората във виртуалния свят, отчуждавайки ги от реалния живот. По-рано експертите бяха открили, че телевизорът в спалнята намалява сексуалната активност на партньорите. Сега към телевизора са се присъединили Facebook,  Instagram и т.н.

Съвременният ритъм на живот

Модерният ритъм на живот пряко засяга психологическото състояние и сексуалния живот. Експерти в психологията все по-често диагностицират хора с повишена тревожност и депресия. Освен това, тези хора имат все по намаляващо сексуалното желание.

Какви картофи и защо не може да ги ядем?

Както се казва, не можеш да обхванеш необятното. Вече има толкова много различни увлечения и фактори в живота на съвременния човек, че остава все по-малко пространство за основните нужди, в т.ч. и секса.

Затова, ако сте забелязали дисбаланс в живота си, е време да преосмислите ценностите. Все пак, и всеки би трябвало да се съгласи с това, независимо колко са привлекателни социалните мрежи и перспективите пред кариерата, те не са заместител на живото общуване и добрия секс.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *