Пред аудитория от около 50 милиона души Христо Стоичков показа своята „История“ на американската аудитория. Кавалерът на „Златната топка“ излезе от ролята си на анализатор и седна на стола, за да бъде разпитан от приятеля си Иван Саморано.

В най-гледаното време на тв гиганта TUDN – най-гледаният испаноезичен канал в САЩ и Латинска Америка, българската легенда разказа да бестселъра, написан съвместно с Владимир Памуков и издаден от „Софтпрес“. Обясни за времето при комунизма, когато му беше забранено да играе футбол. Освен това заведе екипа на TUDN в звукозаписното студио, където в продължение на месец лично записваше аудио версията на „Историята“.

Месото увеличава риска от сърдечносъдови болести, единствено рибата не вреди

След като Барселона започна да продава книгата на испански и английски език, Стоичков даде шест интервюта за най-големите испански издания. На първо място бяха мадридският вестник „Марка“ и каталунският „Мундо Депортиво“, където започна и журналистическата кариера на Камата. След като спря да играе, всяка седмица Стоичков имаше своя колонка там.

„Исках всички българчета да прочетат как един младеж от Пловдив е изпълнил мечтата си. 70 000 тираж имаме в родината ми! Вече вярвам, че „Историята“ ще стигне до милиони в цяла Америка“, написа Стоичков в профила на своя бранд H8S във „Фейсбук“.

 

Източник: Блиц