Кои хора не трябва да ядат джинджифил и чесън по време на пандемията
В ерата на пандемията интересът на хората към корена от джинджифил скочи както никога досега. Разбира се, мнозина са наясно с неговите полезни свойства за имунитета.
Почти същата популярност има чесънът, който от десетилетия спасява много хора от болести.
За някои хора обаче приемането на джинджифил или чесън може да се окаже по-скоро вредно, отколкото полезно.
Строго забранени: Храни, които не бива да се ядат при вирусно заболяване
Така че, въпреки полезните свойства на джинджифила, този пикантен продукт за хора с функционална диспепсия може да донесе болка в стомаха, а за тези, които имат рефлукс (киселини и оригване) и хемороиди, могат сериозно да влошат симптомите.
Чесънът също се счита за един от основните провокатори на киселини. Освен това има холеретичен ефект, а при холелитиаза поради чесън рискът от обостряне се увеличава.
Напитки за отслабване
При обостряне на гастрит и колит, чесънът може да бъде опасен, тъй като може да провокира възпаление на стомашно-чревната лигавица.
Източник: Здравето