Защо богатите не си правят корекция на зрението, а носят очила?

Ако лазерната корекция на зрението е прогресивна и удобна, защо тогава богатите хора носят очила? Между другото, много офталмолози следват примера им. Това не може да не е тревожно.

Д-р Малина Топчийска: Сухо око е модерна болест – от взирането в екрани

Наличието на противопоказания

Физиологично богатите хора не са особено различни от всички останали. Тоест при тях също може да има противопоказания за лазерна корекция на зрението, когато трябва да носят очила. В крайна сметка такава намеса не е панацея и не помага в 100% от случаите.

Понякога пък няма противопоказания, но в същото време няма гаранции, че след операцията зрението няма да започне да намалява отново. Така че няма смисъл да се прави операция.

Фобии и психологически дискомфорт

Някои хора просто се страхуват от операцията. И ако имат възможност да не я правят, например да се обърнете към висококачествена и удобна оптика, тогава защо да се мъчат? Разбира се, може да се справим с фобиите, но това отнема време и усилия, а отделно не всеки вижда особен смисъл в това.

Не помага при всички заболявания

Лазерната корекция на зрението, както беше споменато по-горе, в никакъв случай не е панацея. С кератоконус се носят лещи, а с глаукома – очила. Корекцията в този случай не помага или помага много слабо. Тогава трябва да носите очила.

Заловиха един от най-опасните български хакери

Многократно влошаване след лазерна корекция

Понякога тази намеса може да се направи само веднъж. Например, ако втора операция е невъзможна поради състоянието на роговицата. И се случва така, че корекцията не елиминира напълно късогледството. И понякога зрението след операцията започва да намалява отново. Във всички тези случаи дори богат човек рано или късно отново ще си сложи очила.

Далновидност

След коригиране на късогледството при човек с възрастта може да започне друг проблем: свързано с възрастта далекогледство, което много по-зле се поддава на лазерна корекция. Освен това понякога просто няма желание за повторна операцията. Струва си също да се има предвид, че с възрастта броят на противопоказанията се увеличава.

Липса на време 

Богатите хора често са много заети. На много от тях им е трудно да извадят дори един ден от графика си. А лазерната корекция изисква преглед, време за операция, както и за рехабилитация.

Стивън Пол Джобс е американски предприемач, изобретател и индустриален дизайнер, широко признат като пионер в ерата на информационните технологии. Съосновател, председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор на Apple Corporation. Един от основателите и главен изпълнителен директор на филмовото студио Pixar.

Следователно е доста вероятна ситуацията, при която много богат човек просто няма време. Поръчването на очила е много по-бързо.

Полезно е да ядем по 20-25 бадема на ден

Нежелание

Никой не е длъжен да си прави лазерна корекция на зрението. Всяка намеса в тялото крие определени рискове и дискомфорт. Някои хора просто предпочитат очила.

Грешка на оцелелия

Помислете, че, когато гледаме богати хора с очила или офталмолози с очила, ние правим типична „грешка на оцелелия“. Това е логична грешка, която се състои в съдене от успешен човек. Ние обръщаме внимание на богатите личности с очила, защото те ни привличат погледа. Има обаче и много заможни хора, които са си направили лазерна корекция на зрението, но ние просто не знаем за това.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *