Млякото помага на тялото да изгаря мазнините

Съставът на млякото е идеално балансиран. От една страна, това е продукт, полезен за чревната микрофлора, от друга – вкусен и универсален. Има също така основания да смятаме, че млякото помага на тялото по време на тренировка и изгаря мазнините. При ускорен метаболизъм организмът ни се нуждае от повече протеини и минерали.

Вашата реакция и мускулна работа няма да бъдат максимално ефективни, ако балансът на фосфор и калций е нарушен. Познайте кои храни имат перфектния баланс? По отношение на мазнините, млечните продукти представляват 70% от дневната норма.

Млякото и млечните продукти съдържат конюгирани линолеви киселини (CLA). Те ускоряват процеса на изгаряне на мазнините и изграждането на мускулите. Следователно, млякото играе важна роля дори при балансирана диета с ограничено съдържание на калории.

Напитки за отслабване

Също така, не забравяйте за ефекта от начина ни на хранене върху имунната система. Защитата срещу патогенни организми се осигурява от нормалната чревна микрофлора. Дисбактериозата се среща при 50% от хората от всички възрастови групи. Пробиотиците, чийто основен източник са ферментирали млечни продукти (извара, кисело мляко, суроватка), ще помогнат за поддържането на баланса на чревната микрофлора.

До 75% от хората обаче, страдат от непоносимост и изпитват дискомфорт след консумация на млечни продукти. Междувременно е известно, според проучване на новозеландски учени, че кравите с различни генотипове дават мляко с различен състав. Специфичният протеин – А1 е отговорен за повишената чувствителност на организма към лактоза. Но до 25% от млякото съдържа А2 протеин. Той стимулира производството на глутатион, естествен антиоксидант и еликсир на младостта в тялото.

Млякото А2 не причинява изразено подуване, къркорене и дискомфорт в стомаха по време на процеса на храносмилане. Отличен е за хора, които са силно чувствителни към млякото, както и за пациенти с възпалителни заболявания на червата, за деца и възрастни хора.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *