Упражнението “Вакуум” топи мазнините по корема

Специалното упражнение “Вакуум” се прави сутрин на гладно, като преди това се пият няколко глътки топла вода, обясни Емилия Белчева, създател на SEMMA – функционална изправителна гимнастика и здравен коуч. Упражнението може да се практикува в изправено положение на тялото или наведени напред, като ръцете са подпрени на краката над коленете, а тялото е почти под прав ъгъл.

Как се прави?

Два пъти правим цикъл от вдишване-издишване и когато сме издишали въздуха, гълтаме корема навътре, все едно правим вакуум. Задържаме няколко секунди, отпускаме корема и вдишваме много плавно. Когато правим упражнението наведени напред и искаме да вдишаме, се изправяме бавно и плавно поемаме въздух. Диша се с ребрата. Правят се от 3 до 10 серии, като се увеличават постепенно.

Невероятни резултати! С диетата на лечителя Петър Димков само за 8 дни сваляте 10 кг

Това е първият вариант на упражнението “Вакуум”. Когато вече можете да контролирате коремните си мускули, се прави по-усложнен вариант, при който с гълтането на корема, докато е задържан въздухът, коремът се издува напред и се прибира навътре по няколко пъти. Когато имаме активна перисталтика на червата, се чувстваме добре. 95% от серотонина се отделя в тънкото ни черво. Ако там перисталтиката е забавена, храносмилането ни е нарушено, задържаме фекалии и започваме да се токсикираме и да отичаме. Това е причината да се трупат мазнини около корема, по бедрата, да има целулит, тъмни кръгове под очите, провисване на лицето и др. Затова е важно да се поддържа добра чревна флора, за което определящо е правилното движение на тялото.

Сок за добра перисталтика

Пие се сутрин на гладно, преди закуската, която е поне час и половина по-късно:

400 мл сок от моркови, по 30 мл сок от броколи, от суров картоф и от зеле. Може да се добавят и 30 мл сок от червено цвекло. Добавя се пробиотик и се изпива

Вечерна смес:

Половин банан и 1 ябълка се пасират. Пак се слага пробиотик. Изяждат се и 2 лъжици ленено семе. Ако това не ви нахрани, може след час и половина да хапнете още нещо. 

Източник: Zdrave.to

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *