За какво алармира внезапното желание за ядене на чесън и лук

Хората имат различни хранителни навици. Някой не може да живее без сладкиши, други предпочитат солено, а трети – пикантно.

Ако обаче изведнъж ви се прияде нещо, което преди не ви е било любимо, то трябва да внимавате.

Вкусовите предпочитания могат внезапно да се променят, ако нещо не е наред с тялото. Какво е например внезапно силно желание за консумация на чесън или лук?

Кои хора не трябва да ядат джинджифил и чесън по време на пандемията

Хелминти

Често, за да се предотврати инфекция с хелминтоза, специалистите препоръчват включването на чесън в диетата. Факт е, че този зеленчук (точно като лука) стимулира производството на стомашен сок и жлъчка, които помагат за освобождаването на тялото от паразити. Човек понякога интуитивно иска нещо остро, тъй като тялото трябва да се изчисти от нежелани „гости“.

ARI и ARVI

Ако почувствате непреодолимо желание да ядете лук или чесън и освен всичко друго имате запушен нос, най-вероятно това е признак на инфекциозно заболяване.

Тялото инстинктивно се опитва да се бори с инфекцията: Лютата храна облекчава възпалението и ускорява елиминирането на лигавичните натрупвания в носоглътката.

4 заболявания, при които не можете да ядете банани

Стрес и умора

Факт е, че веществата, съдържащи се в чесъна, лука и други люти подправки, допринасят за производството на ендорфини, спомагат за подобряване на паметта, вниманието и успокояването на нервната система.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *