Храни, които е напълно позволено да похапваме през нощта

Похапването през нощта е порок, познат на мнозина. За всеобща радост обаче има и такива храни, които е напълно позволено да похапваме през нощта, в случай че не можем да изкорените вредния навик.

Кокосово мляко с манго

Кокосовото мляко е с ниско съдържание на калории и няма добавени захари. Мангото пък, е препълнено с витамини. Ето защо можете да си приготвяте този десерт от вечерта, за да може, когато ви се дояде през нощта, да е добре охладен.

Фъстъчено масло

Фъстъченото масло или бисквитките от фъстъчено масло са подходящо лакомство за през нощта, защото са бедни на калории. В тях има полезни фибри и растителни протеини, което ги прави засищащи. Не се страхувайте да си позволявате по малко от този десерт през нощта.

Тъмен шоколад

Тъмният шоколад е полезен в много отношения. В него се съдържат антиоксиданти и флавоноиди, подпомагащи сърдечносъдовата система. Той притежава невероятно полезни качества и участва в регулирането на инсулиновата резистентност. Ето защо можете да го хапвате и нощем.

Д-р Мясников разсея популярни митове за здравословния начин на живот

Шамфъстък

Шамфъстъкът е една от най-полезните ядки с невероятен вкус. Тя е идеална за среднощна закуска. В шамфъстъка се намират полезните витамин В6, тиамин, фибри, биотин за кожата и ноктите, ненаситени мазнини и растителни стероли – все полезни и засищащи!

Извара с фъстъчено масло или шоколад

Споменахме за полезните свойства на фъстъченото масло и шоколада. Ето защо спокойно можете да ги смесите с обезмаслена извара. Този десерт ще ви засити, ще ви даде търсената сладост, но няма да ви препълни с излишни калории посред нощ.

Ендокринолог обясни какво ще се случи с нас, ако спрем захарта

Тиквени семки

Тиквените семки ще ви помогнат да се отпуснете и да заспите обратно по-бързо. В тях се съдържа 50 % от препоръчителния прием на магнезий. Той е важен минерал, който успокоява нервната система и мускулните влакна. Едновременно с това той намалява крапмите и схващанията, които ви будят нощем с рязка силна болка.
Топло мляко с мед

Тази комбинация има сънотворен ефект. Ако ви се хапва нещо сладко, изпийте чаша горещо прясно мляко с мед. Това ще утоли жаждата ви за калоричен десерт, като едновременно с това ще ви накара да заспите лесно.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *