Няма наяждане с тези сочни мързеливи кюфтенца, стават за минути
Всички сме наясно, че има ястия, които са универсални и обичани от всеки. Приготвянето им не винаги е кой знае каква филосфия и се отдава на всяка домакиня.
Защо пуканките са толкова полезни?
Такъв е въпросът и с кюфтетата – перфектни за всяка трапеза, както за семейната вечеря, така и за празненство с приятели. Всяко нещо обаче, за да изпъкне, си има малки тънкости.
В следващите редове ще ви покажем рецепта за лениви кюфтенца, които стават страшно бързо, но са безкрайно вкусни. Тайната е в няколко съставки, които буквално ще ви пристрастят към тях. Всички ще са очаровани, гарантираме ви – ястието ви ще е сочно и много вкусно.
Полезно е да ядем по 20-25 бадема на ден
Продукти:
Кайма (за предпочитане микс телешка и свинска) – 700-750 гр.
лук – 3 бр.
чесън – 3 скилидки (може и на прах)
яйца – 2 бр.
майонеза (заквасена сметана или кисело мляко) – 3 с.л.
брашно – 3 с.л.
соев сос, сол, черен пипер, олио
Храни, които е напълнопозволено да похапваме през нощта
Приготвяне:
На първо място обелваме и нарязваме лука, може да го настържете или дори да го минете през блендер, преценете как ви е по-удобно и колко ситен желаете да е той в кюфтенцата.
След това добавете каймата към него. Прибавяме също така яйцата и подправките, както и чесънът и соевият сос. При желание може да сложите и магданоз.
Разбъркваме всичко до получаването на хомогенна смес.
Накрая добавяме брашното и майонезата. Разбъркваме добре и воала, каймата е готова и сега е време да оформим нашите кюфтенца.
След това сипете олио в тигана за пържете и сложете кюфтетата. След няколко минутки ще са готови, изчакайте да добият златиста коричка и от двете страни.
Бон апети!
Източник: Жената