Неочаквано! Топ 3 най-вредни чайове, които е добре да откажете

Чаят се счита за най-безобидната и безопасна напитка, но това далеч не е така. Всяка напитка има както плюсове, така и някои минуси. Понякога възможните рискове побеждават всички полезни свойства.

4 заболявания, при които не можете да ядете банани

След анализ на всеки вид чай специалистите излязоха със списък на напитките, които трябва да изхвърлим или поне да ограничим консумацията им. И така, най-вредният, за изненада, се оказа хибискусът. Той бе поставен наравно със содата, алкохола и енергийните напитки.

Работата е там, че киселината в напитката влияе негативно върху емайла. Стоматолозите предоставиха 1000 зъба на пациентите си за експеримента. Всеки зъб беше потопен за няколко минути в определена напитка и се разгледа резултатът.

Kaĸ пo ecтecтвeн път пoдoбрим мъжĸaтa ceĸcyaлнocт и физичecĸa издpъжливocт?

Твърдостта на зъбния емайл, който стоя няколко минути в хибискус, шокира учените. Ако искате да запазите зъбите си, изберете различен вид чай.

Следващият най-вреден в списъка е пу-ер чаят. Поради съдържащите се танини той има горчив и „сух“ вкус. Същите тези вещества могат да провокират болка в стомаха, тъй като дразнят храносмилателния тракт. В някои случаи е възможно дори повръщане.

Отрицателният ефект при всеки човек е видим след определено време. В едната е достатъчно да изпиете няколко чаши от напитката, в другата – 4-5. Пуер особено не се препоръчва за хора с проблеми с храносмилателния тракт.

Експерти посочиха най-безопасната готварска мазнина

Учудващо, но учените също са идентифицирали на трето място зеления чай. Не, не може да се нарече вреден, ако пиете умерено количество от него. Той обаче има бактерицидни и диуретични свойства. Ако пиете много от тази напитка, тогава се убиват не само вредните бактерии, но и полезните. Микрофлората в организма се нарушава, възможни са неизправности в черния дроб и бъбреците. Има случаи на отравяне на организма със зелен чай.

Най-безопасният е черният чай, който не причинява никакви странични ефекти. Той трябва да е основната, а зеленият да е „спомагателно“ за разнообразието от употребявани напитки.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *