Колко често е полезно да хапваме колбаси?

Наденичките не могат да се считат за здравословен продукт, но с определена честота на хранене те все пак могат да се ядат без сериозни рискове за здравето. Диетологът обяснява, че продуктът трябва да се консумира не повече от веднъж седмично.

Диетологът Дария Русакова сподели мнението си за това колко често колбасите могат да се ядат без риск за здравето. Лекарят препоръча да се контролира количеството на този продукт в диетата, тъй като честото му използване може да доведе до прекомерна доза нежелани, дори опасни компоненти в тялото.

Говорейки за това колко често можете да ядете колбаси, без да навредите на тялото, специалистът препоръча да се ограничите до еднократен прием на седмица.

Кои хора не трябва да ядат джинджифил и чесън по време на пандемията
„Ако ядете колбаси веднъж седмично, тогава няма да се случи нищо лошо за вашето здраве и форма. Но ако ги ядете всеки ден, това е вредно. Кренвиршите съдържат много излишна сол, мазнини и недостатъчно протеини “, каза Рускова пред Nation News.

Лекарят също обясни : за да ги използвате без риск за здравето, трябва да ги комбинирате с пресни зеленчуци. Не трябва да комбинирате колбаси със зърнени храни, включително тестени изделия.

Какво се случва с тялото ви, ако се откажете от алкохола

По-рано MedikForum.ru писа за това кои продукти са, според мнението на здравните работници, полезни и вредни, когато са заразени с коронавирус. Експерти смятат, че за да може успешно да се борим с инфекцията, е важно за организма да получите мазнини, както и месо трябва да присъства в диетата.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *