Д-р Дора Георгиева: Нанопачове контролират апетита и водят до отслабване

Д-р Дора Георгиева е анестезиолог с интерес в областта на акупунктурата. Дълги години се е занимавала с преподавателска дейност, акупунктура и лазертерапия. Създава и ръководи първия у нас специализиран “Център за лечение на болката”, трансформиран по-късно в отделение за лечение на хронична болка към СБАЛО – Горна баня. Кандидат е на медицинските науки. Дисертацията й е на тема: “Прилагане на електроакупунктурна стимулация за обезболяване на ортопедични операции”. Участва в редица конгреси и научни синпозиуми в България, Австралия, Франция, Холандия, Чехословакия, Гърция, Москва, Кипър, Румъния и др. Има над 60 участия с доклади в международни конгреси и симпозиуми, както и повече от 40 публикации в специализирани медицински издания. Д-р Георгиева има и три рационализации, тя е единственият български лекар, награден с престижната награда “Медал” на Световния конгрес по акупунктура в Прага през 1988 г. за високи клинични и научни постижения в областта на обезболяването с електроакупунктурна анестезия. През 2009 г. получава отличието “Златна книга” и “Златна значка”, присъдено от Европейския форум на експертите в сътрудничество с Академията за международно признати лидери в науката и културата. Член е на Българския лекарски съюз, Дружеството по анестезиология и реанимация, Българското дружество по традиционна китайска медицина. Днес прилага и последната новост на електроакупунктурата за България – изследване на поносимостта ни към храните с безкръвен Вега тест, както и прилагането на уникални наноустройства, съчетаващи съвременната научна бионанотехнология и източната медицина.

– Д-р Георгиева, какво е основното предназначение на тези уникални устройства?
– Става дума за т.нар. нанопач, което звучи по-непознато, но е по-точно и по-вярно от нанолепенка. Тези устройства са създадени през 2004 г., употребяват се в 122 страни в света, а от 2012 г. – и в България. 72 научни изследвания показват тяхната безвредност и ефективност. Одобрени са от ЕС като средство за въздействие върху акупунктурните точки. Те са 100% естествени, сертифицирани са като продукти, различни от лекарствата, регистрирани медицински устройства, клас 1. Т.е., те са с минимална възможност за вреда. Имат всички необходими сертификати на антидопинговите агенции – световна, американска, европейска. Те са без аналог в световната практика. Поставени в подходящите акупунктурни точки на тялото, те стимулират и повишават естествените възможности на човешкия организъм да се справя с различните заболявания, но без използването на акупунктурните игли. Нямат странични действия и усложнения, нямат непоносимост към лекарства, когато се използват едновременно с тях при дадено заболяване. Те не заместват лекарската диагноза, болничното или медикаментозното лечение. Те са безопасни, резултатни, бързодействащи при всички заболявания, които се лекуват с медикаменти, физиотерапия, акупунктура. С нанопачовете правим най-съвременния вариант на акупунктура.

– Какъв е техният състав, по какъв механизъм въздействат?
– Техният състав е от аминокиселини, захари, вода и стабилизиран кислород, т.е., подобно на човешката клетка. Иновациите тук са бионанокристалите, с помощта на които се преструктурира молекулата. Когато пачовете се поставят, те активират и стимулират акупунктурните точки на местата, на които досега са се използвали акупунктурните игли. Подобно на тях

чрез акупунктурната точка и съответните меридиани, на които те са поставени, много бързо достигат до съответните мозъчни структури.

А активирането на тези мозъчни структури води до стимулиране на различните оздравителни процеси в организма. Новата бионанокристална технология работи на принципа на акупунктурата. Т.е., стимулира процесите в организма без медикаменти, без увреждания, без наслагвания на каквито и да са вредности. Всичките утвърдени ефективни практики за лечение с хилядолетната акупунктура сега се използват по един необичаен начин, непознат за нас. Тези устройства позволяват човек сам да си ги залепи на съответните акупунктурни точки. Достатъчно е специалист да направи схемата къде, кога и как да се поставят. Какви възможни комбинации между тях ще са подходящи за заболяванията и оплакванията на пациентите.  Сега се използват същите акупунктурни точки, същите меридиани, същите познания, за да приложим новото – нанокристалите, благодарение на които много по-бързо и ефективно се стига до съответните мозъчни центрове. Това е силата. Съставени са 7 варианта на тези нанопачове, като предварително всеки от тях е програмиран да работи с различна честота върху акупунктурната точка. И затова благодарение на микронанокристалите по същите пътища се стимулират различните структури, които контролират нашето здраве. Това е и същността на мозъчната функция – да контролира нашето здраве.

Ползи от пиене на топла вода с лимон

– А колко време трае въздействието на един пач? 
– Действието на пачовете и тяхната ефективност е 12 часа. След това те трябва да се свалят, да се сменят с нови. Употребата им е лесна, защото са в пакети по 30 пача, всеки един придружен с проспект със съответните най-често употребявани точки за прилагане. Това е с оглед улесняване на пациентите. Разбира се, предимството тук е, че аз ще изготвя схемата и ще определя кое е най-доброто за съответния пациент в момента.

Единственото условие е да се пие вода

Без оводнена среда, т.е. без добра клетка, се намалява възможността за ефективност на пачовете. Няма противопоказания, с изключение на бременни и кърмачки, защото с поставянето на който и да е от пачовете, се повишава имунитетът. А това предполага самоочистване на организма. Т.е., изхвърлят се много токсини, които могат да попаднат в плацентата или в кърмата. Противопоказни за поставяне на пачове са и хората с трансплантирани органи. Там имунитетът трябва да бъде потиснат, за да не се отхвърли трансплантираният орган. При всички останали диагнози, които се лекуват по гореспоменатите методики, могат да бъдат приложени нанопачовете.

– Предлагам да ни запознаете поотделно с конкретното  приложение на всеки един от вариантите на пачовете.
– Започвам с това, от което хората в днешно време се интересуват най-много – да свалят килограми, да изглеждат добре. Ние предлагаме вариант на нанопач, който влияе на апетита и оттам на теглото. Това е нов подход за управление на теглото. Съвременен контрол на апетита и метаболизма, без диети, без медикаменти. А също така контролиране на нощния глад и желанието за сладко. Това е нещо, което много тормози хората, които не се хранят регулярно. През целия ден гладуват, затова през нощта, намалявайки кръвната захар, организмът си иска неговото, нещо сладичко, за да се успокои и да заспи. Когато се постави пачът, се създава чувство за ситост. Стимулира се и се подпомага изгарянето на мазнините, т.е. те да се включат като разход на енергия и по този начин ще увеличат мускулната маса. Наистина намалява телесното тегло, както казах – това идва от регулирането и контролирането на апетита.

Искам да изтъкна нещо, което направи впечатление на мен и моите колеги. Оказва се, че нанопачовете са ефективни както при наднормено тегло, така и при поднормено. Т.е., поне за мен беше изненада тяхното

въздействие при анорексия и булимия

И в същото време потвърждение за тяхната ефективност. При тези диагнози пачът се комбинира с други варианти и, разбира се, без медикаменти. Това е най-важното, тук не употребяваме медикаменти. Друго въздействие на този вариант е, че премахва горещите вълни при менопауза, защото има добър баланс на хормоните. С една дума, това е много хубава гама за намаляване на килограмите, най-модерната система за отслабване. Отношението ни към теглото показва колко здравомислещо се отнасяме към здравето си.

– С какво продължаваме?
– Продължаваме с пачовете за съня, за които хора, които са ги употребявали, казват: край на безсънието. Този пач стимулира отделянето на хормона мелатонин, който всъщност осигурява нашия сън. Т.е., без нищо, което да се приема през устата, се стимулира отделянето на този хормон. Установено е, че се удължава и продължителността на съня с над 36%, в някои случаи и повече. Разбира се, не е нужно да се вземат лекарства, хапчета, добавки. Това, което искам да отбележа, е, че това е първото наноустройство в областта на медицината, което е одобрено като ефикасно средство, лекуващо безсъние. Лекуващо безсънието, а не приспиващо. Когато човек спи качествено, телесното му тегло се намалява с цели 27%. Освен това се подобрява адаптацията на организма при смяна на часовите пояси. В днешно време пътуваме в различни континенти, а този дискомфорт при смяната на часовите пояси се премахва. Изключително важен е и при спортистите.

– Доколкото се запознах, има нанолента за намаляване на болката? 
– Това е един от любимите ми пачове. Именно защото ръководя Център за лечение на болката в Горна баня и знам колко ми костваше като време, средства, варианти, за да намаля дадена болка. И аз бях изненадана, когато за първи път видях колко бързо действат и

как се стига до обезболяването 

Много бързо, от първата до петата минута след поставянето на пача започва намаляването на болката – без аналгетици, без наркотици и прочее. Случва се по един безопасен и естествен начин, защото се активира опиатната система на нашия организъм. С поставянето на пача се стимулира отделянето на т.нар. бета-ендорфини. Те оказват най-силен обезболяващ ефект. Пачът, намаляващ болката, е одобрен от ЕС като медицинско устройство за намаляване на болката. В шест френски болници се проведе изследване с обезболяване при хронични заболявания на опорно-двигателния апарат. Установи се висока ефективност и сега тези пачове ще се прилагат в болниците във Франция. За съжаление, нито една здравна каса, в нито една държава засега не поема разходите. В тази връзка ще посоча и някои от заболяванията, при които се намалява болката: при дискови хернии, дископатии, радикулити, ишиас, междуребрена невралгия, мигрена, главоболие, ставни болки в гърба, в шията, в колената, реавматоиден артрит, тенис лакет, херпес зостер, зъбобол, болезнена менструация и т.н. Истината е, че когато хората години наред стъпват на шиповете си, които вече са станали за операция, те искат да премахнат тази болка. Подходящи са и за следоперативно обезболяване.

Д-р Петър Колев: Капките за нос водят до пристрастяване


Поставяне на нанопач

– По-нататък?
– По-нататък минаваме на противостареещите нанопачове. Те са три, но аз започвам с глутатиона. Това е най-силният антиоксидант, който организмът произвежда от всяка клетка. Това е най-важният показател за нашето здраве, той се отделя от началото до края на живота ни.  До 20-ата година е в добри количества, след това постепенно намалява. Трябва да кажа, че

без глутатион човешкият живот е немислим 

В исторически план той е известен още от 1887 г. и досега са направени повече от над 80 хиляди изследвания да видят какво е това чудо, което природата е дала на човешкия организъм. Когато се постави наноустройството за 24 часа, серумното ниво на глутатиона се повишава с 300%. А истината е тази, че
всяка клетка произвежда глутатион – антиоксидант. Той е най-мощният детоксикатор по отношение на външните токсини, външната среда.

– Казахте, че са три противостареещите нанопачове? Кой е следващият?
– Следващият също е антиоксидант – карнозин. Нанопачът стимулира организма сам да си произвежда по-високи нива на собствения карнозин. Той удължава живота на клетката, спомага за регенериране на клетките, т.е. забавя стареенето на клетъчно ниво. По този начин донякъде започва да се изпълнява желанието ни да си запазим организма по-дълго време. Употребява се при всички спортове в света. Когато се постави, намалява мускулните спазми, защото събира натрупаната млечна киселина от мускулите.
Този нанопач дава много добри резултати при диабет, болест на Паркинсон, старческа деменция, склероза, високо кръвно налягане. Защото подобрява капилярния кръвоток на мозъка.

Намалява стреса в рамките на 10 минути

“Последният нанопач, на който искам да наблегна, е именно за бързо намаляване на стреса в рамките на 10 минути. Това е клинично доказано. Клиничните изследвания показват, че първите 10 минути след поставянето се намаляват микровъзпаленията. Постига се баланс между централната и вегетативната нервна система. Знаем, че за централната нервна система има много медикаменти, за вегетативната, за съжаление, няма. Около 20 минути след поставянето на нанопача започва намаляването на кортизола – стресовият хормон в кръвта, хормонът на остаряването, на скъсяването на живота, хормонът, на многото заболявания. А микровъзпалителните процеси са следствие и симптом на ежедневния стрес, те увреждат здравата тъкан. Затова статистиките показват, че около 80% от заболяванията са на базата на високите стресови нива. Това е пачът, който връща времето назад. Защото най-сериозната причина за стареенето са физическият и емоционалният стрес”, допълни д-р Георгиева. 

 

Повишава енергията и концентрацията

“Ще кажа няколко изречения и за наноустройството, създадено първо – пачът за енергия. Изследвано и доказано е, че когато се постави, средно с 30% се повишава издръжливостта и мускулната сила – без медикаменти, без стимуланти, и то само 20 минути след поставянето му. Затова са подходящи при подготовка и по време на състезания при всички видове спорт.
Изключително голям ефект има при постоянна хронична умора, при изтощение, мускулна слабост – фибромиалгия, когато боли всичко и навсякъде. Както и за подобряване на дихателната функция. Много хора се оплакват от постоянен недостиг на въздух, от непрекъснато изморяване… И не на последно място – повишава концентрацията и запаметяването. Изключително важно е за съвременния човек да повиши с 30% концентрацията си, запаметяването, капацитета на мозъчната функция”, казва специалистът.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *