Правете тези упражнения и скоро ще изглеждате като Анджелина Джоли СНИМКИ

Как холивудските звезди успяват да поддържат идеалната си форма през годините? Само правилното хранене тук не е достатъчно, трябват редовни тренировки.

Грешката на тези, които пият топла вода с лимон

Но кои са те? Предлагаме ви да се запознаете с упражненията за всички мускулни групи, благодарение на които Анджелина Джоли успя да се превърне в най-добрата Лара Крофт на филмовия екран.

Автор на този набор от упражнения е звездният холивудски инструктор Джим Барсена. Той беше този, който гарантираше, че телата на Силвестър Сталоун, Камерън Диас, Дженифър Лопес и Анджелина Джоли се доближават възможно най-много до съвършенството.

УПРАЖНЕНИЯ ЗА ВСИЧКИ МУСКУЛНИ ГРУПИ

Няколко думи за това как да организираме тренировката. Самият Барсена нарича своя метод правилото на четирите: удобство, конструкция, консистенция, зона на комфорт.

Първо, изберете удобно време и дни за вашите тренировки, когато нищо няма да ви отвлече от фитнеса. Ако обичате да спите малко по до късно, не планирайте тренировката за първата половина на деня. Вечеря с приятели в събота – разсрочете тренировката си за друг ден.

На второ място, решете какво искате: да отслабнете, да влезете във форма или да постигнете желаните плочки на корема. В зависимост от целта изградете план. Колко често ще тренирате, колко дълги ще бъдат сесиите и в какъв редове очаквате да получите резултата.

И накрая, тренирайте редовно. Най-важното е, винаги се опитвайте да направите поне една крачка извън зоната си на комфорт. Увеличете натоварването, но го правете бавно и постепенно.

Лицеви опори на лакти

Изходно положение на тялото: стои в опора на лактите и пръстите. Докато издишвате, прехвърлете опората от лакътя на дясната си ръка върху китката й. Изпънете  дясната си ръка, прехвърлете опората от лакътя на лявата си ръка върху китката й.

Слезте първо на лакътя на дясната ръка, след това на лявата. Повторете пълен кръг 8 пъти. След това направете същото, но като започнете с лявата ръка.

Упражнението се фокусира върху мускулите на гърба и напречните коремни мускули. Трицепсите, гръдните и трапецовидните мускули също активно участват в работата. За тези, които тепърва започват да се запознават с тренировките, ще бъде полезно да прочетат съветите за начинаещи, за да не си навредят, а и да извлекат най-голяма полза от упражнението.

Джинджифилът раздвижва ставите

Широки клекове
Поставете краката си малко по-широки от ширината на раменете, сложете ръцете си пред себе си, изправете гърба си.

Клякайте, като коленете не трябва да са по-далече от правата на ходилата, а ъгълът между долната част на крака и бедрото да е 90 градуса.

Върнете таза назад, сякаш седите на стол, докато не накланяте тялото си напред, гърбът трябва да е изправен. Имайте предвид, че с широка стойка на краката, задната част на бедрото, седалищните мускули и вътрешната част на бедрото се натоварват.

Бокс с гири
Начална позиция: Изправени и леко наведени напред, краката на ширината на раменете, леко свити. Притиснете ръцете си с гири към гърдите си. Изпънете напред лявата си ръка. Върнете назад, докато изпъвате дясната си ръка напред.

Правете това упражнение в 3 серии, по 20 секунди. Тренирайте 20 секунди, след това починете 10 секунди и така нататък.

Напитки за отслабване

Клекове с гири
Изходна позиция: изправете се, дръжте гирите в ръце до тялото. Стъпете с десния си крак напред, спуснете горната част на тялото така, че дясният ви пищял да е перпендикулярен на земята. Оставете левия си крак неподвижен зад себе си.

Докато издишвате, оттласнете се от пода с петата и се върнете в изходна позиция. Можете да редувате всеки крак или да спуснете и да повдигнете тялото си в изходна позиция.

Това упражнение укрепва квадрицепсите, придават заоблена форма на седалището. Натоварват се мускулите на прасеца, корема и гърба.

Ако искате тяло като Анджелина Джоли, поставете си задача и смело я постигнете. А упражненията от Джим Барсена ще ви бъдат надеждна помощ по този път.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *