Кивито чисти холестерола от тялото

Кивито е богато на витамини, особено А, В, С, както и на дъбилна киселина и ензими, които разтварят протеините. Само един плод на ден покрива дневната нужда от витамин С, който укрепва имунната система, кръвоносните съдове и повишава устойчивостта на организма към различни инфекции.

В допълнение, този плод съдържа много магнезий, който регулира клетъчния метаболизъм, допринася за устойчивостта на организма към стрес, а комбинацията от магнезий и витамин С поддържа сърдечната функция.

Норвежки изследователи са установили, че кивито помага за изгарянето на вредните мазнини в тялото, което предпазва кръвоносните съдове от тромби и удължава живота. Затова експертите съветват да се ядат по два-три плода дневно.

Ефектът от благотворното му действие се проявява в рамките на един месец: рискът от образуване на кръвни съсиреци намалява и нивото на вредните мастни киселини в кръвта се понижава. Фибрите, съдържащи се в кивито, помагат за елиминирането на холестерола от тялото и нормализират храносмилането. Също така тези плодове имат противотуморно, антиоксидантно действие, подобряват физическата работоспособност.

В някои страни кивито се препоръчва като стимулант и ревитализиращ агент на професионални спортисти. А маските от този плод почистват кожата и я насищат с витамини.

Тази вълшебна напитка сваля кръвното и пази от рак и диабет

Плодовете киви се считат за узрели, когато са леко меки при натискане с пръст. Пресните плодове са най-вкусни. Кивито също идеално допълва плодови салати, сладкиши и дори месо.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *