Диетолог сподели рецепти за здравословна бърза храна

Бързата храна в най-широкия смисъл на думата е храна, която може да бъде приготвена и изядена много бързо.

Като такива закуските могат да осигурят ползи за здравето. Такива рецепти в разговор с „Vechernyaya Moskva“ бяха посочени от диетолога, доктор на медицинските науки, директор на Самарския изследователски институт по диетика и диетична терапия Михаил Гинзбург .

Според него най-простият вариант на здравословна бърза храна включва зърнените храни, включително многозърнести зърнени храни и мюсли в комбинация с млечни напитки.

„Едната лъжица мюсли, втората е замразени плодове, третата извара. Изсипете кефир или ферментирало варено мляко до горе, разбъркайте “, каза диетологът.

Кокосовото масло вреди на здравето

Друга здравословна рецепта е рибният сандвич. За да го приготвите, трябва да вземете филийка пълнозърнест хляб, да сложите отгоре лист маруля или зеле и накрая да добавите консервирана скумрия или херинга.

В допълнение, Гинсбърг съветва да се обръща внимание на зърнени или протеинови барове. Те обикновено са с ниско съдържание на мазнини и са богати на омега-3 и омега-8 мастни киселини. Също така в техния състав няма захар – тя се заменя с полезни подсладители.

Строго забранени: Храни, които не бива да се ядат при вирусно заболяване

Тази закуска съдържа млечни продукти и някои растителни протеини, обясни диетологът.

Освен това си струва да разгледате плодовете и зеленчуците, които могат да бъдат нарязани и полети с ленено масло, като по този начин да се прави салата. Гинзбург добави, че някои напитки, особено зеленият чай, и кафето също са здравословна храна.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *