Пийте тази напитка сутрин, за да се предпазите от хипертония

Сред най-ефективните средства за предотвратяване на различни заболявания лекарите считат храната. Така че, за да се предотврати развитието на хипертония, експертите смятат, че една конкретна ​​напитка е идеална за закуска.

Британските лекари казват, че избягването на скокове на кръвното налягане и развитието на хипертония не е трудно, ако направите някои промени в диетата и начина си на живот.

Защо нямам пари?

Според лекарите е хубаво сутрин да пием редовно сок от вишна.

Сара Брюер, известен диетолог от Великобритания, припомня, че високото кръвно налягане претоварва сърдечно-съдовата система. Работата на тялото на границата на неговите възможности често води до инфаркти и инсулти. Затова диетологът препоръчва на хората, които имат високо кръвно налягане, да пият чаша вишнев сок за закуска.

Лекар посочи опасностите, които крият нощните събуждания

Д-р Брюер обясни, че вишневият сок е полезен за хора с хипертония поради антиоксидантните му свойства – съдържащите се в тази напитка полифенолни съединения помагат за разширяване на кръвоносните съдове и повишаване на тяхната еластичност.

Брюер каза още, че вишневият сок се счита за едно от най-ефективните природни средства, които предотвратяват развитието на хипертония. При редовна консумация на само 100 мл вишнев сок, разреден с вода или като част от плодово пюре, систолното кръвно налягане намалява с около 10 мм r.s.

Освен това при хора със свръхчувствителност към компонентите на вишневия сок антихипертензивният ефект може да се прояви незабавно – налягането спада в рамките на 40-50 минути и не се повишава в продължение на няколко часа.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *