Емилия Белчева: Главното при отслабването

Емилия Белчева се занимава с изправяне на гръбначни изкривявания, регенерация на тъкани и органи и удължава живота на хората. Тя е създател на SEMMA – спорт за хората, които ценят времето си и искат дълготрайни резултати. Тя е единственият преподавател по Фейсбилдинг за България.

Всеки може да намали диоптър, да увеличи устните си, да смали носа, да премахне двойна брадичка и да стегне бюста с лесни практики. Емилия Белчева е основател на “Здравна академия Белчеви“, а също и международен лектор и треньор по Фейсбилдинг. Освен това е и представител на “Академия Красоты Юлия Сайфуллина“ – Москва.

Тя е истински пример за бизнесдама, която съчетава доста успешно отглеждането на двете си деца с професионалната кариера.

През последните години през обученията и програмите й са преминали над 28 000 души. Нейни клиенти са хора от цял свят, включително и много личности от руския елит и шоубизнеса, български и американски бодибилдъри. Основната й цел е да подобри функциите на тялото, да изправи стойката и да улесни живота на хората.

Потърсихме Емилия Белчева, за да сподели първо с нас ексклузивни съвети не само за това как да бъдем здрави, но и красиви – така, както не сме предполагали, че е възможно.

– Емилия, какво би препоръчала на дамите, които искат да отслабнат или да повишат енергията си? Често споменаваш, че ти си на 31 години, а метаболитната ти възраст е 14 г. Как се постига нещо подобно?

– Много е лесно! На лагера за регенерация сваляме над 33 години от реалната ни възраст за 7 дни! В домашни условия е нормално да се свалят 14-16 г. за две седмици. Всичко е до активацията на тялото. Главната идея при свалянето на килограми пък или повишаване на енергията е да изчистиш организма първо на клетъчно ниво, после подобряваш функцията на черен дроб, жлъчка, черва, изправяш стойката и всичко друго се случва от само себе си.

Напитки за отслабване

Като за начало трябва да се спре консумацията на млечните продукти, захарта и бялото брашно, както и алкохолът. Трябва да се увеличи водата и да се пие по 0.033 л на килограм тегло. Ако се пие кафе, черен чай, бърнар, то тогава се добавят по 0,500 мл за всяка чаша от тези напитки.

Нужно е и движение, защото само така лимфата чисти тялото. Тя е нещо като наша камериерка, на която трябва да осигурим достъп. Нужно е едновременно изчистване на червата, черния дроб и жлъчката. И има много чайове за целта, като например чай от глухарче. Когато сме се изчистили, е време да се захраним.

Много хора не усвояват храната или не приемат стойностна такава. Затова едновременно започваме да приемаме повече храна, богата на протеини и мазнини, без да изключваме въглехидратите, като приемаме и домашно направени пробиотици. Така елиминираме и двете възможности.

Емилия Белчева

– Много жени вярват, че като увеличат приема на мазнини, трупат и килограми. Какво мислиш по въпроса?

– Да, често ме питат за това. Представи си, че на тялото ти му трябва 2 000 лв. заплата за месеца, за да работят всички функции правилно. Ако гладуваме и намалим калориите, то намаляваме заплатата и тялото вече няма да обядва в луксозния италиански ресторант на ъгъла, няма да носи любимите си дрехи от бутикови магазини, а ще се задоволи със старата тениска от гимназията. И така започва да изключва различни функции.

През последната година имам много случаи с проблемно забременяване, неуспешни ин витро процедури и накрая, след корекция на храната, добавяне на движение, бебчетата вече са факт. Дори сега се вълнуваме и чакаме още две бебета.

Мазнината се превръща в дълготрайна енергия, аз я наричам “детето“, това, което бяга, има енергия за всичко, сякаш е с навита пружинка. Протеинът се превръща в структура, това е “бащата“, той ни дава стабилност, сигурност, знание какво и как искаме. А въглехидратите помагат за тяхното усвояване и дават бързия заряд – това е “майката“, катализаторът. Тя е емоционална, припряна и импулсивна. Когато видим какво ти липсва в емоционален план, то знаеш и коя храна липсва в менюто.

Като тук е важно и каква мазнина ядем! Много хора готвят със зехтин, мислейки, че ядат здравословно. А именно така си произвеждат вреден холестерол. Растителните мазнини не са за термична обработка. Много е важно на какви градуси се приготвят. Ако са над позволените за даденото масло, то причинява рак, кисти, миоми и още много други проблеми. Не е въпрос да пише за термична обработка, а до колко градуса!!! И да го спазваме!

– А как да разберем коя храна е полезна за нас?

– Всеки е много индивидуален. Най-лесно е с тест за метаболитен тип. Така разбираш какъв тип си и кой вид протеин, мазнина и въглехидрат усвояваш най-добре. Тук е много важно да сменяме храната, която ядем, спрямо сезона.

Например много хора ядат едно и също целогодишно

Защо богатите не си правят корекция на зрението, а носят очила?

Да вземем ягодите – ядем ги и зимата, и лятото. Да, но така тялото се обърква. Ние имhttps://zdrave.to/alternativna-meditsina/bosilekt-podpomaga-otslabvaneto?pre=view&cache=nocacheаме рецептори вътре и извън тялото. И генетично знаем, че ягодите означават топло време, съответно сме в режим на трупане на мазнини.

Зимата, когато е студено, тялото е в режим на горене на мазнини. Това определя и термообмена, метаболизма, какви ензими имаме, репродукция и още много. И ако вътрешният сензор казва: “Яж ягоди – топло е”, а външният: “навън е минус 10 градуса”, тялото се обърква и започва да не слуша собствените си системи.

– Интересно! Тогава как да възстановим тази връзка?

– Като започнем да слушаме тялото си. Често ни се яде едно, но мислейки, че не е полезно и ние знаем по-добре, влошаваме състоянието. Преди месец имах консултация с една дама от Виена. Тя много обича мазна храна, но е на диети през последните 5 години, според които се храни без мазнина. Ядат й се мазни чийзкейкове, пържоли, ядки, но тя не ги консумира. Направихме меню, като заменихме вредните елементи с техни полезни еквиваленти. Тази седмица ми писа: “За пръв ям това, което обичам, и отслабвам!”.

Когато е правилната комбинация от храни, организмът не е лишен, емоционалният глад е задоволен, а ние живеем с тялото на мечтите си. Именно затова обичам и програмите ни 31-дневна трансформация. На 22.07. започнахме такава за изправяне на стойката например, като се изготвя и доста вкусен хранителен режим.

Анелия ПОПОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *