Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете само макаронени изделия всеки ден?

Макаронените изделия са традиционна храна в кухнята на много народи по света. Те са толкова стари и са им отдавали толкова важно значение, че някъде даже са се преплитали с вярванията и наричанията за съдбата.

Вариантите за паста са безброй. Тънки, дебели, къси, дълги, плътни, кухи, гладки, набраздени, къдрави, на пръчки, на пластове за плънки, на пръстени, триъгълни, спираловидни и т.н. Освен това според формата до голяма степен се определя и как ще се приготви.

Все пак ако някой ви каже, че можете да отслабнете с макарони, най-вероятно няма да му повярвате. В този случай обаче е важно да изберете правилния продукт, който можете да ядете всеки ден.

Макароните са основен продукт в храната ни и ние малко мислим за тяхното влияние върху здравето и красотата ни.

Шоколадът е полезен за сърцето

Те се смятат за енергиен продукт, който съдържа до 70 процента сложни въглехидрати. Те се абсорбират бавно в тялото и дават дълго усещане за ситост. Без значение в каква форма са тестените изделия, важно е те да са направени от твърда пшеница.

Пастата от мека пшеница съдържа голямо количество нишесте и глутен, така че е вредна за здравето. Когато купувате продукт, трябва да разгледате опаковката, която съдържа необходимата информация. Твърдите сортове пшеница са маркирани като група А.

Как макароните влияят на фигурата на човек?

100 грама висококачествена паста съдържа не повече от 3,5 грама протеин, 23,2 грама въглехидрати и 0,4 грама мазнини, което я прави диетичен продукт. Варената паста съдържа 112 килокалории на 100 грама продукт.

Учените казват, че благодарение на тестените изделия можете да подобрите здравето си. През 2016 г. са тествани над 23 хиляди италианци, които ежедневно ядели само тестени изделия и сваляли до 5 кг. на месец.

Жителите на страната обичат този продукт. Не случайно по улиците на Италия рядко виждате дебели хора, освен ако не са гостуващите туристи с наднормено тегло.

Какви са предимствата

Твърдите сортове тестени изделия съдържат много фибри от растителен произход, които помагат за елиминирането на токсините от тялото, прочистване на червата, което подобрява общото състояние на организма.

Също така в този продукт се съдържат витамини от група В, както и витамини А, Р, микроелементи и аминокиселини, които помагат за преодоляване на стреса и мигрената.

Обърнете внимание, че италианците винаги са в добро настроение и ходят с лъчезарна усмивка. Пастата съдържа витамин Е, което прави кожата красива, насърчава регенерацията на тъканите при увреждане, а освен това е отличен имуномодулатор.

Полезни храни за бъбреците през зимата

Противопоказания

Макароновата диета почти няма противопоказания. Но тя не е подходяща за хора, които страдат от диабет, а също така имат хормонални нарушения в организма. При затлъстяване са необходими по-радикални мерки.

За да бъде резултатът от диетата с тестени изделия по-ефективен, трябва да използвате физическа активност.

Яденето само на тестени изделия не се препоръчва за повече от един месец. Една порция съдържа 30-50 г сушени тестени изделия.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *