Вижте коя храна е строго забранена на закуска

Много хора смятат, че за закуска можете да ядете абсолютно всичко, тъй като именно сутрешната храна дава на човек енергия за целия ден. Това обаче се оказа не съвсем така и гастроентеролозите казаха кои храни не трябва да се консумират на закуска, за да не се навреди на здравето ни.

Лекарите казват, че закуската не трябва да се състои само от зърнени храни и други въглехидрати, защото това е първото хранене, след като човек се е събудил. Лекарите обясниха, че ако редовно ядете въглехидрати на закуска, това може да доведе до диабет, наднормено тегло и разстройство на стомашно-чревния тракт. Ето защо трябва да забравите овесената каша, грис и сладкиши, сладкиши и бял хляб за закуска.

Оказва се, че тези продукти значително повишават нивата на кръвната захар.

А когато глюкозата рязко се повишава, тялото започва интензивно да произвежда инсулин и това води до рязко намаляване на концентрацията на глюкоза, а това може да доведе до доста опасни състояния.

Защо не трябва да ядете кисело мляко на празен стомах

Първо, човек може да почувства глад и слабост и това се дължи на факта, че в мозъка му липсва захар. В резултат на това човек започва да се храни по-често и повече. И в резултат това води до въглехидратна зависимост.

Подобни промени в организма силно влияят върху работата на панкреаса, така че човек започва да наддава на тегло, тъй като излишната глюкоза в тялото започва да се превръща в мастни натрупвания. Панкреатичната недостатъчност може също да доведе до развитие на диабет тип 2.

Лекарите препоръчват да си направите закуска, така че да съдържа протеини, мазнини и фибри. И ако след закуска човек иска да спи, това е ясен знак, че тялото е наситено с въглехидрати.

Източник: Здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *